Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Flinke ophef om nieuwe beautytrend 'migraine pose'

Misschien is het je al opgevallen tijdens het scrollen op Instagram. De 'migrain pose' is het nieuwe ding. Juist: poseren alsof je hevige hoofdpijn hebt. Je zou beeldschoon op de foto staan door je vingers op je slaap te leggen en je huid ietsje naar achteren te trekken, zo tipte de Amerikaanse Elle. Op Twitter reageerden vrouwen die écht aan migraine lijden furieus op de zogeheten trend.

Celebrity's als Kendall en Kylie Jenner, Gigi en Bella Hadid, doen de pose al maanden. Sinds het een paar dagen geleden gedoopt is tot een trend, schieten de hoofdpijn poses overal uit de grond op social media. 

 

Finally out @kyliejenner for ❤️LOVE ❤️ magazine 🙏

Een bericht gedeeld door Nam Vo ✨GLOW💫 (@namvo) op

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

Migraine is geen trend

"Mijn ziekte is geen beautytrend", luidt de kritiek. Tientallen vrouwen plaatsen selfies op social media met de échte migrain pose, want hoofdpijnaanvallen zijn niet glamoureus. "Migraine is wat me tot een zelfmoordpoging dreef op 21-jarige leeftijd, maar inderdaad... laten we er een modestatement van maken. Het is niet zomaar hoofdpijn. Ik wens jullie een vierdaagse migraineaanval", schrijft Elise. "Wist je dat het mij twee uur duurt om uit bed te komen door misselijkheid en stekende hoofdpijn? En ik moet ook nog werken met die symptomen? Help ons om het stigma te breken, niet te verspreiden", roept een andere twitteraar op.

Lees ook: 3 perfecte outfits voor het festivalseizoen