Desiree (21) verloor haar drieling na 20 weken zwangerschap: 'Ik schreeuwde het uit'

Kinderen door Laura

De Amerikaanse Desiree Buhrow-Olsen is ontroostbaar nadat haar baby's met twintig weken overleden tijdens en na de bevalling. Baby Natalie werd doodgeboren en haar broertje Mason stierf enkele uren nadat hij ter wereld kwam. De derde van de drieling Madeline overleed eerder dit jaar in de baarmoeder. "Ik weet niet of er woorden zijn om de pijn te beschrijven die ik voelde."

Pas op: dit artikel bevat heftige beelden.

desiree

Lees ook: Linnéa (27) leeft als een kat in Zweden: 'Mijn vriend is ook mijn baasje'

Virale foto

De hartverscheurende foto van Desiree, haar 25-jarige vriend Tom en de twee piepkleine baby's op een ziekenhuisbed maakte veel emoties los. De baby'tjes wogen niet meer dan 250 gram en waren maar zo'n 25 centimeter groot. Ze besloot de intieme foto's op haar Facebook te delen zodat haar familie de kindjes toch kon zien. Alle reacties op de foto hebben haar geholpen om het verlies te verwerken. "Ik hou van mijn baby's, inclusief onze andere drieling. Ik wilde niet dat mijn familie hun kleinkinderen, nichtjes en neefjes niet konden zien, dus ik heb de foto's geplaatst. Ik heb wel aangekondigd dat ik het ging doen. Ik zei: 'als je ze niet wil zien, stuur me dan een bericht'. Maar iedereen wilde het wel. Het is ook closure voor hen. Ik weet dat de foto's voor sommige een beetje heftig zijn, maar ik vind ze wel heel mooi. Ik zou niet weten wat ik moest zonder ze."

Enorme cyste

Desiree en Tom waren in de wolken toen ze erachter kwamen dat ze in verwachting waren. September was Desiree uitgerekend. Kort daarna sloeg het noodlot toe. De Amerikaanse kreeg hevige buikpijn en doktoren vreesden voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Gelukkig was dit niet het geval. Het stel werd verteld dat ze een drieling kregen en dat Desiree een cyste ter grootte van een grapefruit op haar linkereierstok had. "Het was al eng toen we erachter kwamen dat we een drieling kregen. We moesten voor drie baby's gaan zorgen, niet één. Ik was pas 21 jaar, ongetrouwd en er zijn geen andere drielingen in onze familie. Ik was in shock. Toen bleek ook nog dat ik een cyste had. Het was niet kwaadaardig, maar het moest wel verwijderd worden. Anders zouden mijn baby's het niet overleven ."

Bloedverlies

De operatie om de cyste te verwijderen stond voor maart gepland en in de tussentijd moest ze elke twee weken op controle komen. In februari kregen Tom en Desiree het treurige nieuws te horen dat één van de drieling was overleden. "Ik had eerder een beetje last van spotting, maar ik dacht dat er meer bloed zou zijn als je een baby verliest. Het was verdrietig om te horen, maar we waren nog steeds dankbaar dat de andere twee nog leefden. Toch maakte ik me grote zorgen over de aankomende operatie. Ik wilde niet nog meer kindjes kwijtraken."

Embryozak gescheurd

Twee maanden na de operatie vond Desiree een natte plek op haar bed. Ze wuifde het eerst weg, maar vermoedde dat het vruchtwater was nadat ze krampen kreeg. Desiree werd gauw naar het ziekenhuis gebracht, waar uit een scan bleek dat de embryozak van één van de baby's was gescheurd. "De doktoren zeiden dat de baby zou kunnen overleven, maar ze wisten het niet zeker. Mijn hart was gebroken. Ik huilde zo hard." De volgende middag werd de baby, die ze de naam Natalie gaven, doodgeboren. "Ik schreeuwde het uit toen ik hoorde dat ze het niet gehaald had. Ik voelde haar eruit glippen en ik wist het meteen. De dokter kwam binnenlopen en bevestigde haar dood."

Nachtmerrie

Het verlies van haar twee kindje kon ze amper verwerken, voordat de laatste baby geboren werd. Doktoren vertelden dat ook baby Mason het misschien niet zou halen. Tom was op dit moment onderweg naar het ziekenhuis. Toms moeder en zijn zus Christine waren wel aanwezig en samen met Desiree besloten ze om Tom nog niet te vertellen over de miskraam, zodat hij veilig kon autorijden.

Gelukkig was Tom nog net op tijd om zijn zoontje vast te houden terwijl hij nog ademde. "Tom stormde huilend de kamer uit en sloeg op een muur toen hij mij zo aantrof. Hij kwam gauw terug om ze vast te houden. Eerst Mason omdat hij nog leefde, daarna Natalie. Op dat moment hoopte ik dat het een nachtmerrie was. Ik hoopte dat ik wakker werd en dat ze nog in mijn buik zaten. Ik weet niet of er woorden zijn om de pijn te beschrijven die ik voelde toen ik ze vasthield."

Volgens Desiree weten de doktoren niet waarom de drieling overleed. Toch willen Tom en zij in de toekomst weer proberen om zwanger te raken. "Wat er ook gebeurt, we zullen Madeline, Natalie en Mason nooit vergeten."

Lees ook: Cathy's 19-jarige dochter overleed aan haar eerste astma-aanval

Bron: DailyMail