Mama / Kinderen
Kinderen

Merkschoenen voor je kind: wel of niet doen?

Voor sommigen van ons maakt het eigenlijk niet uit of onze kinderen wel of geen merkschoenen dragen. Voor kinderen blijkt toch een dingetje te zijn. Merkschoenen blijven helaas een manier om ‘erbij te horen’. Twijfel je wat het beste is voor jouw kind? Dit zijn de redenen om wel of juist geen merkschoenen te kopen.

Waarom wel?

Bij kinderen worden merkschoenen nu eenmaal gezien als een statussymbool. Wij weten ondertussen zelf wel beter, maar probeer hen dat maar eens wijs te maken. Wat wel in het voordeel van merkschoenen spreekt: ze zijn vaak van stevig en kwalitatief goed materiaal gemaakt. Kinderen springen en rennen rond en tijdens het spelen moeten de schoenen wel tegen een stootje kunnen. Ook gaan ze vaak een tijdje mee, wat je misschien ook bij je eigen merkschoenen merkt. Ze kunnen vaak wat meer hebben, waardoor je ze nog altijd door kunt geven wanneer je kind eruit is gegroeid.

Lees ook: 10 hilarische en herkenbare tweets van moeders

 

🐻

A post shared by MoniQue Noël (@moniquenoell) on

Waarom niet?

Helaas maar waar, merkschoenen zijn nu eenmaal prijzig en kindervoeten groeien als kool. Gelukkig zijn er anno 2018 genoeg goedkope(re) merken die de leukste kinderschoenen uitbrengen. Tip: bespreek de waarde van schoenen met je kind en hoe je er zelf tegenover staat. Ga vervolgens samen shoppen en maak er een leuke dag van, zodat het hoe dan ook een feestje wordt!

 

Ach ja, jong geleerd is oud gedaan 😜😂 #kiki #highheels

A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) on

De meest populaire kinderschoenen

Er zijn intussen honderden merken om uit te kiezen voor je kind. Voor jongens zijn sneakers bijna altijd goed. Vooral Nike jongensschoenen, deze geven genoeg steun en lopen lekker door de verende zolen. Een echte klassiekers zijn de Converse jongensschoenen. Deze zijn er ook met klittenband, handig!

Lees ook: 10 briljante parenting hacks die je wilt overnemen