Lauren (30): 'Een auto-ongeluk redde mijn leven'

Psyche & spiritualiteit door Laura

De uitspraak 'geluk bij een ongeluk' is nog nooit zo treffend geweest. Toen de 30-jarige Lauren met hoge snelheid tegen een boom knalde, ontdekten de artsen een zes centimeter grote tumor in haar hersenen. Als het ongeluk niet was gebeurd, was ze er nu niet meer geweest. 

autoongeluk

Lees ook: Shae geeft haar 2-jarige kind nog borstvoeding: 'Zij wil het ook'

Verkeerde diagnoses

De tien dagelijkse beroertes die ze kreeg als gevolg van de groeiende hersentumor werden eerder afgeschreven als depressies en paniekaanvallen. Al twee jaar had ze last van tunnelvisie, misselijkheid en duizeligheid. Lauren was woest toen ze de diagnose kreeg na het ongeluk. "Mij werd eerst verteld dat ik een persoonlijke trauma had en toen was het een depressie. Ik kreeg steeds een andere diagnose. Het feit dat een 30-jarige vrouw beroertes aan één kant van haar lichaam kreeg, had alarmbellen moeten doen rinkelen. 

Operatie

Kort nadat het gezwel was ontdekt, onderging Lauren een operatie om 80 procent ervan te verwijderen. Hoewel dat is gelukt, is haar toekomst nog onzeker. Naast chemo- en radiotherapie, moet ze ook nog een operatie ondergaan om de rest van de tumor te verwijderen. 

Groot litteken

Hoewel ze kwaad is, maakt ze zich het meest zorgen over haar kinderen. "Ik kon alleen maar aan mijn kinderen denken. Zij zijn mijn eerste prioriteit en mijn hele wereld. Het breekt mijn hart dat ik hieraan kan overlijden." Vanwege de hersenoperatie heeft Lauren een enorm litteken op haar hoofd. Tot haar grote verdriet kan haar 1-jarige zoontje Ollie haar daarom niet aankijken zonder in huilen uit te barsten. 

"Tumoren kunnen zoveel effect op je hebben. Je persoonlijkheid en je gezondheid verandert en je kunt zelfs hersendood raken - dat is eng!" Lauren kreeg vlak na haar operatie nog een schok te verduren. Haar vader is gediagnosticeerd met stadium drie longkanker en keelkanker. "Dit is heel, heel moeilijk geweest. Bij mijn vader is net één van zijn longen verwijderd. Ze hebben ook ontdekt dat er een tumor in zijn keel zit."

Crowdfunding

Haar familie hoopt 5.000 dollar op te brengen met crowdfunding voor de behandelingen van haar en haar vader. "De kinderen storten zich helemaal in de fundraising-acties. Het helpt mij om ze gelukkig te zien. Als zij gelukkig zijn, ben ik gelukkig. Zo kan ik weer de dag doorkomen."

"Ik heb besloten om andere mensen in dezelfde situatie te willen helpen. Ik wil bewustzijn creëren over wat ik heb meegemaakt en ik wil anderen aanmoedigen om hun tumor eerder te ontdekken."

Lees ook: Bouwke (36) heeft borderline: 'Het crazy bitch-imago klopt niet'

Bron: Dailymail