Lifestyle / Reizen
Reizen

Zo heb je Parijs nog nooit gezien

Een paar dagen naar Parijs? Wat een goed idee! Want koud of warm weer: Parijs is al-tijd een fijne plek om naartoe te gaan. Maar wellicht zou je dit keer wel graag iets anders willen zien dan de Eiffeltoren. Gelukkig heeft de Franse hoofdstad zoveel meer te bieden dan de vaste toeristische spots. Wij helpen je graag een handje en daarom hieronder de tips om Parijs eens van een heel andere kant te zien. On y va!

Thalys

Allereerst een belangrijke tip: skip het vliegtuig, veel handiger is de Thalys. Je hoeft niet te wachten om te boarden, de Thalys is een zeer comfortabele manier om te reizen en met drie uurtjes ben je al in het centrum van Parijs. En dat al vanaf 35 euro!

Musea

Het bekendste museum van Parijs is ongetwijfeld het Louvre, maar er is zoveel meer moois te zien. Wat dacht je van Musée de l'Orangerie? In dit museum is onder andere een levensgroot schilderij van Monet te zien. Ben je een echte fashion victim? Dan kan een bezoekje aan het Yves Saint-Laurent Museum absoluut niet ontbreken tijdens jouw tripje. Dit museum is nog hartstikke nieuw en opende z’n deuren in oktober van vorig jaar. Het museum is een eerbetoon aan het oeuvre van de grote Franse modeontwerper die bij Dior debuteerde in 1957. Ook een aanrader is Le musée des Egouts, oftewel… het Rioolmuseum! Neem een kijkje in de coulissen of beter gezegd "onder" de grote stad. 

Fietsen in Parijs

Je kent ze misschien wel uit andere steden: de openbare fiets! In Parijs heb je ze ook, waar ze de ‘Vélib’-fietsen heten. Dit flexibele fietsverhuurysteem is dé manier om het Parijs van de Parijzenaars te ontdekken. 7 dagen per week, 24 uur per dag heb je de mogelijkheid een fiets te huren bij de Vélib' fietsenstallingen die zich verspreid door de stad bevinden. En dat al tegen een klein uurtarief van ongeveer 1 á 2 euro. Wat dacht je van een lekker rondje fietsen door de Jardin des Tuileries, Domaine de Sceaux of Domaine de la Malmaison?

Rooftop bars in Parijs

Een echte citygirl kan natuurlijk niet zonder haar favoriete barretjes om de dag heerlijk af te sluiten. Parijs stikt van de leuke bars, maar je mag zeker niet vergeten dat er ook heel veel rooftop bars zijn! Met een cocktail in de hand genieten van het prachtige uitzicht dat de stad te bieden heeft, wat wil je nog meer? Leuke adresjes zijn: Le Perchoir, Nüba Rooftop des Docks, Le Point Éphémère, Mama Shelter en Auteuil Brasserie. 

Binnen… en buiten Parijs!

Het centrum van Parijs is prachtig, maar wist je dat er net buiten Parijs ook heel veel te doen is? Zeker de moeite waard om het centrum een keer te verlaten. Tipje: ga naar een van de vele parken: Domaine de Sceaux. Een heerlijk park om te picknicken, een lange wandeling te maken of te joggen. Dit park ligt een paar kilometer buiten het centrum van Parijs, maar het is gelukkig erg makkelijk bereikbaar met de metro. Er is hier onder andere ook een museum te vinden waar van alles te zien is over de geschiedenis van de omgeving. En dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Je kunt ook andere tuinen, parken en bossen bezoeken waar van alles te doen is. Op 50 kilometer afstand van de Franse hoofdstad ligt bijvoorbeeld ook Château de Rambouillet, een oogstrelend kasteel uit de 14e eeuw (!). Naast het kasteel ligt ook nog eens 20.000 hectare bos. Vele korte en lange wandelroutes doorkruisen het park, evenals fietsroutes en paden speciaal voor paarden. Midden in dit bos ligt een speciaal dierenpark met verborgen uitzichtposten. Met een beetje geluk zie je daar herten of everzwijnen in het wild! Daarnaast loopt de beroemde GR1 ook dwars door het bos, net als de Véloscénie (een fietspad langs een scenische route) die Parijs met Mont Saint-Michel verbindt.

Klik hier voor meer informatie.

Foto's: iStock