Madelon Down Under

Reizen door Madelon
Stamppotten, tulpen en motregen: zo?n twee maanden geleden heb ik het allemaal ingeruild voor kangoeroes, surfboards, koala?s en ?no worries?. Jawel, nog tot en met juni ben ik een trotse inwoner van the land down under... Australië!

Ongeveer een jaar geleden haalde ik het in mijn hoofd: ik moest en zou voor langere tijd in het buitenland gaan wonen. En het liefst Australië. Toen ik na mijn stage bij Ze.nl (weet je nog?) afstudeerde, was ik al in gesprek met een gastgezin in Brisbane. De familie Dillane, bestaande uit papa Brendan, mama Noreen, de tweejarige Hugo en de zes weken oude Matthew, wilde graag een au pair in huis nemen om ze te helpen met de dagelijkse dingen en de kinderen. Geen zware baan, gewoon wat extra hulp, voor vijfentwintig uur per week. Na een paar dates op Skype bleek ik de aangewezen persoon voor deze baan... Et voilà!


En hier zit ik dan ? een slordige 17.000 kilometer van huis. Met negen uur tijdsverschil, een pak TimTams aan de ene kant van mijn laptop en mosquito repellent aan de andere, in een kort zomerjurkje terwijl de regen in Nederland met bakken uit de hemel komt. Ik denk inmiddels in het Engels, ben een pro op het gebied van barbecueën en surfen en ?no worries, mate!? is mijn nieuwe slogan geworden. Nog steeds kan ik het bijna niet geloven, maar iedere dag word ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt: ik ben er!

Inmiddels ben ik al helemaal geïntegreerd in het gezinsleven van de familie Dillane. Omdat ik ongeveer vijfentwintig uur per week werk, heb ik genoeg tijd om leuke dingen te doen en erop uit te gaan. Er zitten al een aantal weekendtripjes op, ik heb veel andere mensen ontmoet én... Ik ben druk bezig met het plannen van een grande tour voor als ik in mei klaar ben met mijn au pair-werk. Nu ik hier toch ben, wil ik zo veel mogelijk van Australië én Nieuw-Zeeland gaan zien.


Zit een tripje down under er voor jou binnenkort wellicht in? Blijf mijn reisverslagen dan zeker volgen, want de komende tijd ga ik jullie als leZeressen zo vaak mogelijk op de hoogte houden van mijn avonturen in dit prachtige land. Alle tips zijn overigens welkom: de prachtige natuur, de stille outback, de hippe steden en alle andere mooie plekken in Australië... Ik ben van plan om het allemaal te zien en mee te maken. En ik neem jullie graag met me mee!

Cheers ladies!
Madelon