Nicole: 'Dankzij Monique kan ik terug naar Nederland komen' - Zus in het Zonnetje

Zussen: als kind trek je elkaar misschien de haren uit het hoofd, maar zussen kunnen óók heel bijzonder zijn. Speciaal voor Ze's Zussenweek gingen wij op zoek naar díe zussen die wel een plek in de spotlight verdienen. Vandaag zet Nicole (56) haar zus Monique (53) in het zonnetje, omdat zij ervoor zorgt dat Nicole weer naar Nederland kan komen. 

Lachen en huilen

“Mijn zus Monique is 53 jaar en werkt op dit moment niet meer. Ze woont samen met haar vriend, haar zoon Menno (17) en een zieke vriendin. Wij zijn twee handen op één buik! We zijn echte vriendinnen die samen lachen en huilen. We gaan regelmatig de stad in en pakken een terrasje."

“Het liefst wat Monique voor mij heeft gedaan, is dat ik haar hele zwangerschap heb mogen begeleiden. Ook mocht ik bij haar bevalling van mijn neefje Menno aanwezig zijn. Zelf heb ik nooit kinderen kunnen krijgen en daarom vind ik dit onwijs lief!” 

MoniqueMonique (53) 

In het zonnetje

“Zelf woon ik in Duitsland, maar zit ik midden in een scheiding. Monique zorgt ervoor dat ik terug naar Nederland kan komen, ook ben ik ieder weekend bij haar welkom om te logeren. Naast haar eigen gezin heeft ze ook een vriendin bij haar in huis wonen. Zij heeft kanker en ligt de hele dag in bed, omdat zij kan bijna niks meer kan. Mijn zus doucht haar en kookt speciaal eten voor haar. Dit doet ze keer op keer met een stralende lach! Monique, ik ben onwijs trots op je en ik ben blij dat jij mijn zus bent. Ik hou ontzettend veel van je!”