Diana (36) overleed elf weken na bevalling van dochtertje

Mama door Laura

Hartverscheurender dan dit verhaal kan het bijna niet. Het kindje van de 36-jarige Diana werd op 2 maart geboren met de aandoening Tetralogie van Fallot: een levensbedreigende hartafwijking die voorkomt bij prematuurtjes. Vijf weken later kreeg de kersverse moeder zelf ook een vreselijke diagnose: terminale baarmoederhalskanker. Ze zou nog een enkele weken te leven hebben.

diana baby

Lees ook: Rilana (42) leeft als heks in Twente: ‘Ik heb dreadlocks en loop het liefst op blote voeten’

Negatief uitstrijkje

Toen Diana acht weken zwanger was, kreeg ze last van bloedingen. Ze liet een uitstrijkje maken, maar het resultaat was negatief. Een maand voordat ze beviel van Brooklyn ging ze nogmaals voor een uitstrijkje en toen kreeg ze wel een onregelmatige uitslag. Ruim een maand na de bevalling kreeg ze het verschrikkelijke nieuws te horen dat ze terminale kanker had. "Dat was een grote schok. Ze hebben me nog enkele weken gegeven", zei de Nieuw-Zeelandse destijds in een interview. 

Geen behandeling 

Diana weigerde chemotherapie om zo lang mogelijk te kunnen genieten van haar pasgeboren dochtertje. "Ik wil Brooklyn zoveel knuffels geven als ik wil en haar vieze luier nog zo vaak verschonen als ik kan: dit is familietijd. Het breekt m’n hart dat ik haar zal moeten verlaten, ik heb haar nog maar net". Het moeilijkste vond ze dat ze haar kindje niet zou zien opgroeien, trouwen en kinderen krijgen. "Ik ga dat allemaal missen, maar ik zal er in spirit wel bij zijn om haar te beschermen en om over haar te waken en haar te gidsen." De familie was destijds een crowdfundingcampagne gestart om Diana en haar dochtertje financieel bij te staan. In totaal is er zo'n 37.700 euro opgehaald.

Laatste adem

Zondag is Diana overleden in het bijzijn van haar dochtertje Brooklyn en de rest van haar familie. "Ze is vredig heengegaan”, vertelde haar broer Benna tegen een krant uit Nieuw-Zeeland. "We waren er allemaal bij in de kamer. Ze begon moeilijk te ademen en we haalden Brooklyn erbij. Ze kuste de baby, dan mama. Seconden later gleed ze weg en dat was dan dat. Ze blies haar laatste adem uit." Tot die laatste zondag had ze het nog gezellig met haar broers en zus.

Volgende maand moet baby Brooklyn een openhartoperatie ondergaan, maar eerst moet ze voldoende aangesterkt zijn. Na de ingreep zal het kindje worden overgevlogen naar New York, waar ze bij de oudere zus van haar moeder, Moira en haar echtgenoot Evan, zal wonen.

Lees ook: Bouwke (36) heeft borderline: 'Het crazy bitch-imago klopt niet'