Swipen maar! Er is nu Tinder voor Nederlandse babynamen

Mama door Michelle Habets

Tijdens je zwangerschap kan de zoektocht naar de perfecte babynaam het leukste, maar ook het vervelendste zijn. Je hebt geluk als je partner en jij het zonder slag of stoot eens worden, want vaak eindigt het in kommer en kwel. En dat kun je er nu nét even niet bij hebben met die al die zwangerschapskwaaltjes. Gelukkig is er nu de oplossing: Tinder voor babynamen. Ja, je leest het goed! Vanaf nu kunnen jij en je partner naar links of rechts swipen om zo zonder problemen jullie favoriete babynaam te kiezen. 

BabynamenLees ook: Mama’s opgelet: dankzij deze website kan je kind zorgeloos op internet

Nu ook Nederlandse namen

Eigelijk bestaat deze app al een tijdje, maar toen konden er alleen toekomstige ouders met een groot hart voor Engelse namen op terecht. Maar gelukkig kunnen liefhebbers van de Nederlandse namen nu eindelijk ook naar links en rechts swipen. De naam van deze handige app (niet bijster origineel): Kinder.  

Swipen naar hartenlust 

De app werkt als volgt: je logt in app en maakt verbinding met de smartphone van je partner. Vervolgens voer je de achternaam van jullie toekomstige spruit in en selecteer je - als je wil - het geslacht in van jullie baby. Daarna kun je, net als de datingapp, naar links swipen als je de naam niks vindt en naar rechts als het je wel aanspreekt. You know the drill.

Handig lijstje

Als jullie allebei dezelfde naam naar rechts hebben geswiped, krijg je een meldig dat er een match is. Op deze manier ontstaat er een lijstje met namen die jij en je partner beiden vinden. Daar kun je achteraf dan op je gemakje een keuze uit maken. Swipen maar!

Lees ook: Vera (36): 'Ik geef mijn kind van 7 jaar af en toe borstvoeding'

Beeld: Pexels