Mama’s opgelet: dankzij deze website kan je kind zorgeloos op internet

Mama door Julia

Als (aanstaande) moeder kun je flink onzeker zijn over de toekomst van je kind. We willen natuurlijk allemaal het beste voor de kleine spruit, maar hoe doe je dat? Terwijl wij vroeger zaten te spelen met onze poppen, spelen kinderen tegenwoordig vaak online. Sommigen van ons willen toch een beetje met de tijd meegaan en ons kind op internet laten. Dan is het heel fijn als ze terecht kunnen in de veilige omgeving die Nick Jr. hen zowel online als op televisie biedt. 

We zullen je alvast geruststellen: je bent zeker niet de enige die zich zorgen maakt om de toekomst van je kind. 79% maakt zich hier zorgen over en dat is dan ook precies te reden waarom Nick Jr. ons een handje wilt helpen. Heel veel ouders vinden het belangrijk dat hun kind leert omgaan met de technologie en dan het liefst op een leuke manier.

Een veilige omgeving

Onlangs heeft Nick Jr. Kim Kötter benoemd tot ambassadrice. Kim, zelf moeder van zoon Muck en onlangs bevallen van haar tweede zoon Youp, weet als geen ander wat kleine kinderen boeit en wat voor de doelgroep een verantwoorde programmering is. "Eerlijk gezegd is de zender soms even de ideale babysit! Net zoals de meeste ouders uit het onderzoek stel ik ook een tijdslimiet aan het dagelijks gebruik van verschillende media voor mijn kind en zorg ik ervoor dat mijn zoontje minstens net zoveel tijd buiten speelt. In tegenstelling tot wat men verwacht, is dit, in vergelijking met andere landen, in Nederland juist heel goed in balans. Kinderen spelen hier net zoveel buiten als dat zij bezig zijn met media. Tegelijkertijd zie ik dat het gebruik van devices kleine kinderen ook slimmer maakt, mits de content die ze bekijken verantwoord is. Het multiplatform van Nick Jr. vind ik een vertrouwde en veilige omgeving waar kinderen via tv, apps en online op een speelse manier kunnen leren met programma’s zoals PAW Patrol, waarin leren samenwerken centraal staat en Shimmer & Shine waar de kleintjes leren dat het niet erg is om fouten te maken," zo laat Kim weten. Zodra je de website opent zie je al dat het een paradijs is voor kinderen.

Nick Jr. 

Naast de leerzame website, is Nick Jr. vooral bekend van hun eigen kanaal op televisie. Door de programma's op deze zender zoals PAW Patrol, Shimmer & Shine, Wallykazam en Rusty Rivets laat je de fantasie van je kind op de vrije loop. Nick Jr. is 24/7 te zien en is deze maand zender van de maand en dus gratis te bekijken via Ziggo #306, Caiway #123, DELTA #253, Tele2 #214 en T-Mobile Thuis #172. Daarnaast kun je Nick Jr. natuurlijk ook volgen op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.  

Extra internetveiligheid met de Bullguard kortingscode