Dit zijn de meest gebruikte leugens op datingapps

Single & daten door Redactie Ze.nl

Eerlijkheid en vertrouwen zijn de bouwstenen in een relatie, maar daten anno 2018 verloopt alles behalve transparant. Je laat je van de beste kant zien en als je daarvoor je een leugentje om bestwil moet vertellen... so be it. Professoren aan de universiteiten van Stanford en Oregon, kwamen tot de conclusie dat de meeste mensen op datingapps niet altijd goudeerlijk zijn. Ze onderzochten welke smoezen het meest worden gebruikt op datingapps Tinder, Badoo en Happn. En geloof ons: ook jij hebt je schuldig gemaakt aan deze leugentjes! 

De meest voorkomende leugens bij datingapps

Lees ook: Openingszinnen Tinder

Muziekgenre

Heb je ooit gedaan alsof je van een bepaalde muziekgenre houdt, alleen maar omdat je Tinder-match fan is? Dan ben je niet de enige! Eén derde van de onderzochte berichten bevatte zogeheten ‘zelfpresentatie leugens’. Zulke smoesjes worden gebruikt om een stuk interessanter over te komen. 

Afspraakjes vermijden

Wanneer we als datende single iemand niet zien zitten, vermijden we zo'n afspraakje door middel van een leugentje. "Ik heb geen tijd" is de meest gebruikte smoes, maar ook een vermoeiende werkdag of een ruzie met familie of vrienden staan op het lijstje. Ben je op zoek naar iemand die je wél ziet zitten? Ontdek de 10 leukste datingapps van dit moment

Afwijzing

Ook een date afzeggen gebeurt het liefst met een creatieve smoes om de afwijzing te verzachten. We willen namelijk de opties open houden, maar ook de pijn voor de andere partij verzachten. "Binnenkort heb ik meer tijd" en "Ik zou willen dat ik kon" zijn populaire white lies in deze categorie. 

Te laat 

Ook als er een afspraakje op de planning staat, worden leugentjes verteld. Veel mensen zeggen dat zij "er bijna zijn" of "onderweg zijn", terwijl ze in werkelijkheid nog hun tanden staan te poetsen. Herkenbaar?

Lees ook: 50 vragen om een saaie date te voorkomen