Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Dingen die we alleen in onze tienerjaren met onze vriendjes deden


In onze tienerjaren maakten we veel mee op liefdesgebied. We werden voor het eerst verliefd, kregen onze eerste zoen en we kregen voor het eerste verkering! Deze dingen deden we toen met onze vriendjes die we nu niet doen. 
 
Het lijkt alweer eeuwen gelezen sinds we onze tienerjaren achter ons lieten, maar zo lang geleden is het nu ook weer niet. Sommige personen uit die tijd zijn we alweer vergeten, maar anderen staan nog vers in ons geheugen gegrift. Zoals ons allereerste vriendje! Deze dingen deden we alleen maar vroeger met ons vriendje.  
 
Zoenfoto’s maken
Met onze Sony Experia of onze klaptelefoon met 2 megapixel camera knipten we erop los. Dat jij en je vriendje gek op elkaar waren, moest wel vereeuwigd worden. De uitspraak: pic or it didn’t happen was erg populair en jij besloot daarom de wereld niets te laten missen van jullie liefde. Zoenfoto’s werden zonder blikken of blozen gemaakt en daarna geupload op social media. Hyves dus. 

 
Handen vasthouden tijdens het fietsen 
Jullie waren nog niet zo fortuinlijk dat jullie allebei een scooter hadden (laat staan een auto met rijbewijs), dus alle kilometertjes moesten op de Harley Trapson afgelegd worden, op de fiets dus. Wanneer jij en je vriendje naast elkaar fietsten, moest wel de hele wereld weten dat jullie bij elkaar hoorden. Dus met de ene hand hield jij het stuur vast en met de andere je lovers hand. Sturen kon je best met een hand. 
 
Zuigzoenen 
Jullie konden niet van elkaar afblijven en wilden eigenlijk wel meer dan zoenen. Maar ergens durfden jullie dat ook weer niet. Wat je dan maar deed? Elkaar zuigzoenen bezorgen. Dat vond je toch een partij stoer! Liep jij het klaslokaal in met zo’n bloeduitstorting in je nek. Nee, we moeten er nu niet meer aan denken, maar pas met een degelijke zuigzoen in je nek hoorde je echt thuis in het ‘ik heb een vriendje’-wereldje. 
 
Tongen in de regen
In de film zag het er altijd zo romantisch uit: zoenen in de regen. Zeker nadat het stel elkaar weer zag na een bepaalde tijd en elkaar in de armen stortte. Jij wilde diezelfde romantiek ook ervaren met je vriendje. Zonder achtergrondmuziekje kon jij nooit dit gevoel evenaren, maar toch, je gaf het een kans. Dus daar stond je met je vriendje in de regen een verkoudheidje op te lopen. Romantisch was het eigenlijk helemaal niet, maar je loog tegen je vriendinnen dat het reteromantisch was. 
 
Briefjes sturen 
Je geld groeide je niet op de rug, dus elke week beltegoed kopen was niet echt een succesvol idee. Dus wat deed jij dan? Inderdaad, jij stuurde je vriendje briefjes in de klas (als je tenminste het geluk had dat hij bij je in de klas zat). Een ander alternatief? Briefjes in zijn kluisje stoppen of hem gewoon een briefje meegeven die hij thuis pas mocht openen. Jammer alleen dat zijn briefjes voor jou zo slordig waren geschreven en ook nog eens kort waren... 
 
Elk smsje afsluiten met ‘ik hou van je’
Mocht je wel geld hebben voor beltegoed, dan sms’ten jij en je liefje non stop. Zeker rond het avonduur wanneer msn was afgesloten, sms’ten jullie erop los! En elk sms’je werd afgesloten met een heleboel ‘xxx’-jes, ‘ik hou van je’s en ‘iwjnmk’jes. Wat leefden we toch in een romantisch tijdperk. 

 
Msn’en tot diep in de nacht
Msn was echt dope toen wij op de middelbare school zaten. Het werd onder andere ingezet om iemand beter te leren kennen en om te flirten. Geen wonder dus dat je tot een uurtje of een zat te msn’en. Als je geluk had tenminste. Sommige vriendinnetjes hadden van die ouders die om een uurtje of tien de internetkabel eruit trokken. Was je mooi klaar mee… 

Naar de bioscoop gaan en niets van de film zien
We gingen vroeger maar al te graag naar de bioscoop omdat we ons dat nog wel konden veroveren. We weten eigenlijk helemaal niet meer waarom, maar het was supercool om niets van de film mee te krijgen. Nee, we wilden het de hele film lang (NEGENTIG MINUTEN) met elkaar zoenen. Echt, wat dachten we wel niet? 
 
Welke dingen deed jij vroeger altijd met je vriendje?