Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Sophia kinderziekenhuis start crowdfunding voor film voor en door zieke kinderen

'Dromen maken geen verschil. Ziektes maken geen verschil. Alleen grote mensen maken verschil.' Dat is het motto van de crowdfunding voor de film Het geheim van Sophia, welke wordt gemaakt door en voor zieke kinderen van het Erasmus MC Sophia Ziekenhuis. Voor het maken van de film is geld nodig en daarom is de organisatie een gigantische crowdfunding gestart. Al vanaf 5 euro kun je een bijdrage doen.

Lees ook: Video: Held beklimt flatgebouw om bungelend jongetje (4) te redden

Crowfunding

Het doel is om de film voor zieke en gezonde kinderen in zoveel mogelijk bioscopen te laten draaien. Met een klein budget dat verzameld is door de productie zelf zijn de eerste opnames van de film gemaakt. Deze zijn gebruikt voor een videoclip met soundstrack van de film en wat promo materiaal voor teasers. Om de film zelf van de grond te krijgen is echter een groter budget nodig en daarom is de organisatie een crowdfunding gestart. Alle beetjes helpen om de film uiteindelijk in de Nederlandse bioscopen te laten draaien.

Film over dromen

De rode draad die door de film loopt is het thema 'dromen'. Dromen over een wereld waarin alles dat je wilt mogelijk is. In de film beleven twee zieke kinderen een avontuur, waarbij ze het bed waarin je je dromen kunt beleven moeten beschermen tegen De Wolf en De Witch. Ze komen voor hete vuren te staan en belanden daarmee in andere tijden en werelden. De cast van de film bestaat uit medewerkers van het Sophia ziekenhuis, zieke kinderen en een aantal bekende acteurs, zoals Pamela Teves, John Jones, Jada Borsato, Sepp Ruiters, Aysegul Karaca en nog veel meer. 

Wil jij ook helpen? Via deze link kun je al vanaf 5 euro een donatie doen!

Lees ook: Oogmeting voor kinderen veel te ouderwets: 'Mama, wat is dat?'

Beeld: Het Geheim van Sophia