Lifestyle / Celebs
Celebs

Heftig: Brad Pitt bedreigde Harvey Weinstein met de dood

Hollywood lijkt een perfecte wereld, maar net zoals in de films geldt: niets is wat het lijkt. Vorig jaar kwam aan het licht dat de producer Harvey Weinstein, een van de machtigste mannen in Hollywood, jarenlang tientallen actrices seksueel heeft geïntimideerd, misbruikt en afgeperst. In ruil voor rollen in zijn films, moesten de actrices het bed met hem delen. Als ze dat niet deden óf erover vertelden, zou hij ervoor zorgen dat ze niet meer aan de bak kwamen. Toen Harvey dit vuile trucje bij Gwyneth Paltrow wilde uitoefenen, stak toenmalig vriendje Brad Pitt er een stokje voor... en hoe!

brad pitt harvey weinstein

Lees ook: Prins Harry en Meghan Markle gaan nog even niet op huwelijksreis (en wel hierom)

Seks in ruil voor filmrol

Het gebeurde allemaal in 1995, toen Gwyneth de hoofdrol kreeg in 'Emma'. Harvey Weinstein was producent van de film en verwachtte een bedankje van de nog onbekende actrice. Net als hij deed bij andere actrices, nodigde hij haar uit op zijn hotelkamer. Hij vroeg om een 'massage', maar wilde overduidelijk meer. Toen ze niet op zijn 'verleidingsspel' inging, dreigde Harvey dat hij haar acteercarrière kapot zou maken. "Het was zijn klassieke trucje", vertelde Gwyneth recent op de Amerikaanse radio. "Op die manier heeft hij van veel jonge actrices misbruik gemaakt. Uit angst voor hun carrière deden ze wat hij van hen verlangde."

Brad Pitts heldendaad

Gwyneth is dus uit de klauwen van de giftige producer ontsnapt. Dat ze het alsnog heeft kunnen schoppen tot de A-list van Hollywood, heeft ze naar eigen zeggen te danken aan Brad Pitt. De twee waren eind jaren 90 een setje.

"Op de eerste de beste gelegenheid dat hij Harvey zag, de Broadway-première van ‘Hamlet’, als ik me goed kan herinneren, is Brad op hem afgestapt. Hij nam hem bij de kraag en beet hem toe dat hij Weinstein zou vermoorden indien hij me nog één keer zou aanraken. Brad méénde het. En dat zag Harvey ook wel in. Bovendien was Brad toen al een wereldster en had de macht die ik nog niet had. Harvey durfde de confrontatie met hem niet aan te gaan. Hij was een pestkop en dat soort types durft alleen mensen aan te vallen die zwakker zijn dan zij. Harvey heeft me sindsdien met rust gelaten. Ik ben Brad daar nog altijd dankbaar voor en koester ik nog altijd veel vriendschap voor hem. Hij gedroeg zich toen echt als een galante ridder. Brad is niet alleen een held in zijn films. Hij is dat ook in het echte leven." Go, Brad!

Film over Weinstein

Ook Brad Pitts andere ex-lief Angelina Jolie heeft de nare kant van Harvey Weinstein aan den lijve ondervonden. "Ik had een slechte ervaring met Harvey Weinstein in mijn jeugd", vertelde de actrice. "Daarom heb ik ervoor gekozen om nooit meer met hem te werken en anderen voor hem te waarschuwen." Naar verluidt gaat Brad een film maken over de ondergang Weinstein. Zou hij deze aanvaring in de film verwerken...?

Lees ook: Ex Britney Spears spant rechtzaak aan voor meer kinderalimentatie

Beeld: Brunopress