Voel je je ook schuldig tegenover je grootouders? Je bent niet de enige

Eten door Laura

Neem je je ook ontelbaar vaak voor om je (groot)ouders even te bellen of even op de koffie te gaan... om het vervolgens keer op keer te vergeten? Gelukkig ben je niet de enige in deze vicieuze cirkel, dat blijkt uit een onderzoek van HelloFresh.

grootouders

Lees ook: Yum! Zo maak je zelf de lekkerste avocado frietjes

Schuldgevoel

Vooral als het gaat over de grootouders, borrelen er veel schuldgevoelens op over gemiste bezoekjes en niet gemaakte telefoontjes. Bijna 60 procent van de ondervraagden zou veel vaker bij omoe en opoe op de koffie willen gaan. De meeste voelen zich extra rot omdat ze weten dat opa en oma zich weleens eenzaam voelen. Dat is vooral heel sneu om te horen, want 75% van de (groot)ouders vindt een bezoekje van de (klein)kids het mooiste cadeau dat er is.

Samen weten

Ook familieliefde gaat door de maag. Samen eten maakt de familieband hechter, volgens 66 procent. De meeste familieleden komen met verjaardagen (90%) en kerst (74%) bij elkaar. "Wij vinden dat samen eten verbindt en we wilden graag weten hoe dat voor de rest van Nederland is," aldus de baas van HelloFresh Benelux. "Door hier met dit onderzoek inzicht in te geven hopen we dat iedereen een keertje extra bij elkaar aan tafel schuift. Juist ook buiten de bijzondere gelegenheden om."

Zie je je ouders of oma en opa ook (te) weinig? Grijp morgen je kans, dan is het namelijk Familiedag.

via GIPHY

 

Lees ook: Biodermal lanceert fijne zonnebrand voor de gevoelige huid (+WIN een Biodermal verwenpakket!)