Katie (29) had negen dagen een kakkerlak in haar oor

Media door Laura

Je leest er wel eens over, maar smeekt dat het jou nooit zal overkomen: een onderduiker met voelsprieten in je lichaam. De ergste nachtmerrie van de 29-jarige Katie kwam uit toen de dokter een kakkerlak in haar oor vond. "Het gaat nog niet goed met me. En ik denk ook niet dat het ooit weer helemaal goed met me zal gaan". 

kakkerland

Lees ook: Ze.nl test hulpmiddel bij vermoeidheid en moodswings rondom de menstruatie

Nest kakkerlakken

Haar horrorverhaal deelde ze op Self.com, een Amerikaanse online magazine. "Sorry als ik mensen nu een nachtmerrie bezorg, maar ik moet het kwijt", begint ze haar verhaal. "En omdat het mij is overkomen, zal het jou waarschijnlijk nooit overkomen."

Tijdens haar verhuizing stuitte ze op een nest met kakkerlakken. Zij en haar man schakelden een bedrijf in om de "vreselijke monsters" te verdelgen. Ze liet het bedrijf zelfs meerdere keren langskomen, om er zeker van te zijn dat er geen enkele kakkerlak meer leefde. "Maar helaas dachten we te snel dat we van de kakkerlakken af waren."

Poten in haar oor

Op een ochtend werd ze wakker en voelde dat er iets niet pluis was met haar oor. "Ik liep naar de badkamer en pakte een wattenstaafje. Ik stak het voorzichtig in mijn oor, toen ik iets voelde bewegen. Toen ik het staafje eruit trok, zag ik twee donkerbruine stukjes. Ik realiseerde me dat het maar één ding kon zijn. Het waren poten. Poten, van een beest!"

"Ik begon te hyperventileren en riep mijn man. Die keek in mijn oor en kon bevestigen dat er een kakkerlak zat. Mijn man was mijn enige hoop. Hij pakte een pincet en probeerde het dikste deel van de kakkerlak er heel voorzichtig uit te halen. Helaas slaagde hij erin om maar twee stekelige poten uit mijn oor te pakken."

Ziekenhuis

De twee vluchtten zo snel als ze konden richting het ziekenhuis. "Ondertussen voelde ik het beest steeds dieper in mijn oor kruipen. Het was niet per se pijnlijk, maar wel een psychische kwelling", zegt ze. De artsen in het ziekenhuis bevestigden dat er inderdaad een kakkerlak in haar oor zat te graven. Volgens hen had het diertje honger en zag Katie's oorsmeer aan als een lekker tussendoortje.

Stukje voor stukje

Katie was enorm opgelucht toen de artsen het beest in stukken uit haar oor peuterden. Maar het verhaal gaat nog verder. "De week erop kreeg ik veel pijn. Ik kon steeds minder goed horen." Dus ze ging terug naar het ziekenhuis. Toen bleek dat er nog een poot van het kriebelbeest in haar oor zat. "Uiteindelijk heeft een dokter nog zes stukken van het karkas uit mijn oor gehaald. Ruim een week nadat ik het monster voor het eerst had ontdekt." Maar dat was nog steeds niet alles. Voor de zekerheid is Katie de volgende dag naar de kno-arts gestuurd. Die vond nog de kop van de kakkerlak, de torso en voelsprieten van de ongenodigde gast. "Er was mij de eerste keer verzekerd dat ze het beest helemaal hadden verwijderd. Ik moet er steeds aan denken welke infecties ik wel niet had kunnen ontwikkelen. Vreselijk!"

Ze verwacht dat haar oor wel gaat genezen, maar heeft er psychisch een flinke klap aan overgehouden."Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog zonder oordopjes durf te slapen. Het is een heel traumatische gebeurtenis geweest."

Na het lezen van dit verhaal zullen wij ook nooit meer zonder oordopjes slapen. 

Lees ook: Ai! Sollicitante krijgt verkeerde mail terug: 'Haar stem is vast irritant'