Half Holland Dakloos: Angelique staat binnenkort met haar baby op straat

Media door Elsemieke

Angelique woont sinds het uit is met haar vriend samen met haar baby in een anti-kraakpand. Die flat wordt helaas gesloopt en dat betekent dat ze binnenkort samen met haar dochtertje op straat staat.

Saskia Lane (21) lag in coma door Covid-19 tijdens bevalling van dochter

Angelique staat binnenkort met haar baby op straat

In de serie Half Holland dakloos duikt programmamaker Yora Rienstra - zelf ook op zoek naar een woning - in de wooncrisis die er nu in Nederland is. Die woningnood raakt niet alleen mensen zonder geld of baan, maar ook de mensen die hun leven wel op orde hebben. “Ik ben niet werkloos, ik heb geen grote schulden, ik ben niet verslaafd, heb geen psychische problemen. Ik heb alleen een huis nodig”, zegt Angelique. “Als ik mijn leven niet zo op orde had gehad, hadden ze me geholpen met urgentie.”

Openbare parkeerplaats

Dagelijks reageert Angelique op woningen in zowel de sociale als particuliere sector, maar zonder succes. “Ik heb geprobeerd een hypotheek te krijgen, daar kan ik net een openbare parkeerplaats van kopen.” In tranen vertelt Angelique tegen Yora dat er te weinig woningen zijn. “Als je ergens achteraan staat, heb je pech. Welkom in Nederland.” Ze moet haar sleutels inleveren, en dus staat ze op straat. “Ik moet zo naar de gemeente voor een postadres. Dan ben ik officieel dakloos. Tot die tijd ben ik een spookburger.”

Brief aan de koning

In de regio Rotterdam heeft Angelique alle wethouders en burgemeesters aangeschreven. “Ik heb zelfs een brief naar de koning geschreven”, zegt ze. “Dat ik in nood zit, en als Nederlandse burger op zoek ben naar hulp.” Overigens zonder reactie. Bij de daklozenopvang geven ze aan dat ze niet genoeg problemen heeft om geholpen te kunnen worden. Voorlopig kan ze bij haar tante blijven, vanuit daar gaat ze verder op zoek naar een eigen plek.

Foto: RTL

Lees ook: Ruud (60) in Lang Leve De Liefde: "ik val op jong, maar jij bent zelfs nog ouder dan ik"