Ai! Sollicitante krijgt verkeerde mail terug: 'Haar stem is vast irritant'

Media door Laura

Voor de één een flinke blunder, voor ons een wijze les. Check altijd driedubbel naar wie je je e-mailtje stuurt voordat je op 'verzenden' klikt. Vooral als je in de inhoud het uiterlijk en de persoonlijkheid van een sollicitant volledig afkraakt. 

sollicitante

Lees ook: Oeps, verklapt: Deze nieuwe coach schuift aan bij The Voice of Holland

Verkeerde mail

Een Britse vrouw wilde graag aan de slag als inpakker bij een organische supermarkt, maar veranderde al gauw van gedachte toen ze onverwachts onder ogen kreeg hoe haar potentiële werkgever écht over haar dacht. De 48-jarige Paige Bond was dolblij dat ze een mailtje terug kreeg van het bedrijf waar ze solliciteerde, maar veranderde snel van gedachte toen ze het bericht las. Nog voordat haar mogelijk nieuwe werkgever Paige had gezien of gesproken, was er al een oordeel klaar aan de hand van haar Instagram- en Facebook-foto's. In de mail, die overduidelijk was bedoeld voor een collega, werd Paige helemaal neergehaald. 

Irritant en marginaal

"Oké, ik weet exact wat voor type ze is", begint de e-mail. "Klein, energiek, licht irritant, maar waarschijnlijk erg goed voor de job waarvoor je haar nodig hebt: georganiseerd, snel en een beetje marginaal. Ze is het waarschijnlijk wel waard om te interviewen als je het aankan om iemand als zij in de buurt te hebben.'

Ondanks dat ze "irritant" en "marginaal" leek, mocht ze wel op gesprek komen. "Ze heeft relevante ervaring en zou de sfeer in het magazijn kunnen opkrikken. Ik durf wel te wedden dat ze een erg irritante stem heeft. Verwijder deze mail voor het geval je haar aanneemt. Zodat ze er niet kan op uitkomen", eindigt het bericht. 

Wel op gesprek

Na het lezen van de e-mail was Paige vanzelfsprekend woest, maar nadat ze een excuus kreeg via het antwoordapparaat besloot ze toch om op gesprek te komen. "Ik ben een sterke vrouw en besloot dat ik op de uitnodiging in zou gaan", aldus Paige.

Echter kreeg ze tijdens het gesprek nog geen persoonlijke verontschuldiging van de mannen. Sterker, pas toen ze het onderwerp zélf aankaartte, kreeg ze een 'sorry' te horen. "Ik ben een glamoureuze vrouw en ja ik heb grote borsten, maar hoe kunnen ze me daar nu op beoordelen? Het laatste wat ik ben, is marginaal."

Vernederend en fout

"Ik fleur mijn Facebookpagina op met vakantiefoto’s en ik neem graag een selfie, maar als ze me daarop afrekenen is dat walgelijk", vertelt ze. "Het is vernederend en compleet fout."

Een woordvoerder van de betreffende supermarkt heeft ook gereageerd op het gênante voorval. Het bedrijf gaf de blunder toe en verklaarde dat het zich verontschuldigd had.  

Lees ook: Zo zoet: de eerste officiële kiekjes van royal baby Louis