Verliefd op een ander: wat moet je doen?

Relaties door Laura

Help! Ben jij verliefd op een ander, dan zit je vast met je handen in het haar. Want gevoelens voor een ander hebben terwijl je al een relatie hebt, kan voor flink verwarring in je hoofd zorgen. Blijf je bij je huidige vriend(in) of volg je je vlinders en kies je voor je crush? Wat je kunt doen, lees je hier.

Lees ook: Vindt hij me leuk? Zo kom je erachter

Is het onschuldige verliefdheid?

Als je een oogje op een ander hebt, is het belangrijk of gelijk uit te vogelen hoe heftig je gevoelens zijn. Wist je dat het heel normaal is om af en toe verliefde gevoelens te krijgen voor een ander als je in een lange relatie zit? Je bent ook maar een mens. Om erachter te komen of je crush alleen een crush is en niets meer, kun je het volgende doen. Focus je niet meer op de frusterende gevoelens, probeer niet te denken aan hem of haar en neem even afstand van je crush. Geen Whatsappjes, e-mailtjes, niet scrollen door Instagram en geen steelse blikken. Het gevoel dat je verliefd op een ander bent, kan dan zo vanzelf weggaan.

Voor wie kies je?

Als je misschien verliefd op een ander bent, sta je voor een groots dilemma: voor wie ga je kiezen? Vaak zegt het hoofd het ene en je hart het andere. Vooral als je al lang een vaste relatie hebt, raak je vooral lichamelijk een beetje op elkaar uitgekeken. Als er dan een gloednieuw persoon in je leven komt waar je zowel een lichamelijke als emotionele klik hebt, lijkt dit wel degene die jou wel begrijpt, wel naar je luistert en met wie je wel een lange, fijne relatie kan opbouwen. Onthoud dan wel dat je met je oude lief een hele geschiedenis hebt, jullie liefde gaat veel dieper. Jouw crush is ook niet perfect, net als jij en je partner, alleen daar kom je pas na een tijd achter. Een klassiek geval van het gras is altijd groener aan de overkant.

Evalueer je relatie

Als we bewust of onbewust ontevreden zijn over onze relatie, gaan we rondkijken. Je stelt je open voor nieuwe contact in de hoop dat je met diegene wel gelukkig kan worden. Verliefd op een ander worden kan dan zomaar de oplossing lijken voor je relatieproblemen. Voordat je alles weggooit voor iemand die je niet ken... probeer voor je relatie te vechten. Ga de confrontatie aan en bespreek je zorgen met je partner. Wie weet valt alles mee en ben je in no time weer helemaal gelukkig met elkaar en denk je er niet aan om verliefd op een ander te worden.

Is hij verliefd op mij

Voordat je de keuze maakt om jouw vaste lief aan te kant te schuiven, is het wel wijs om antwoord te krijgen op de vraag: 'is de ander verliefd op mij?'. Daarmee bedoelen we natuurlijk degene op wie je een oogje hebt. Zo kom je erachter.

Lees ook: Open relatie: zo maak je er een succes van