Tim en zijn moeder halen keihard uit naar Deborah: 'Zij ging eerst vreemd' - Temptation Island

Media door Laura

Ja, hoor. De beerput is opengetrokken. Nadat Deborah Leemans vorige week Tim een kopje kleiner maakte in een uitgebreid interview met Dag Allemaal, is het nu de beurt aan Mr. Temptation. Onder begeleiding van zijn moeder en tante vertelt hij op zijn beurt zijn kant van het verhaal.

tim temptation island deborah

Lees ook: Tim confronteert Deborah in nooit eerder vertoonde beelden van Temptation Island

Gebroken ribben

In het interview met Deborah kwamen allerlei bizarre, nieuwe details over haar (ex)-relatie met Tim naar boven. Zo bleek dat het stel voor hun deelname aan Temptation Island al uit elkaar waren. Volgens Deborah had Tim op een dag hun hele apartement leeggehaald, inclusief hond. Alleen de "zetel" had hij laten staan. Ook zou hij Deborah mentaal kapot gemaakt hebben, omdat hij wist hoe onzeker ze was. Deborahs moeder beweert zelfs dat Tim haar dochter gebroken heeft bezorgd. Allemaal leugens volgens Tim en zijn moeder en tante.

Afspraak gebroken

"Deborah en ik hadden één afspraak gemaakt voor we naar Thailand vertrokken", vertelt hij tegen Dag Allemaal. "Wat er ook zou gebeuren tijdens of na ‘Temptation’, we zouden het netjes houden. Geen moddergevecht in de media. Geen kwaadsprekerij, geen oude koeien uit de gracht halen. Ik heb mij daar altijd aan gehouden. In heel ‘Temptation Island’ hoor je mij geen kwaad woord spreken over Deborah. Ik heb haar opgehemeld! Zelfs toen ik gevoelens kreeg voor Cherish, blééf ik zeggen dat Deborah dat niet verdiende. En dan lapt ze mij dít."

Geen psychisch geweld

Van psychisch geweld was er volgens de drie ook geen sprake. "Je mag véél zeggen van mijn zoon. Maar hem beschuldigen van psychisch geweld? Dat pik ik niet!" aldus moeder Vera. "Zie hem hier zitten... Alsof Tim überhaupt nog maar in stáát zou zijn tot psychisch geweld", aldus zijn tante. "Ik vraag mij af of dat meisje wel de zwaarte van die woorden kent. In ieder huishouden is er weleens ruzie. Maar er is nog een groot verschil tussen een hevige woordenwisseling en psychisch geweld. Die woorden zou ze moeten terugnemen. Je kan slecht spreken over iemand, maar je moet er nog geen misdadiger of complete zot van ­maken."

Klacht indienen

Ook volgens Tim is het onzin: "Deborah is op haar werk weleens van een ladder gevallen, maar bij mijn weten had ze enkel een wonde aan haar hoofd. Ik heb in elk geval nóóit een vinger naar haar uitgestoken. En mocht dat wel zo zijn, waarom zou ze dan vier jaar lang bij mij zijn gebleven? Ik overweeg stilaan om klacht in te dienen tegen Deborah."

Deborahs overspel

Tim en zijn moeder beweren dat Deborah niet het engeltje is dat de Temptation Island-kijkers zien. Vera noemt haar "Niet zuiver op de graat". Deborah zou eerder een scheve schaats hebben gereden, met haar baas welteverstaan. "Toen wij vorig jaar tijdelijk uit elkaar gingen, was dat niet na ­‘zomaar’ een zoveelste woordenwisseling. ­Deborah werkte toen nog bij een elektrozaak. Op een bepaald moment organiseerde een leverancier een opleiding over de nieuwste producten. Nadien zouden ze met de ploeg nog iets gaan eten en drinken, dat wist ik. Alleen: Deborah is die avond niet thuisgekomen. Ik kreeg geen sms’je, niets. Ik ben haar zelfs gaan zoeken. De hele nacht heb ik rondgereden, doodsbang dat Deborah iets overkomen was."

"Tegen de ochtend kwam hij hier toe. Een wandelend lijk. In de zetel is hij ingestort. Ik heb toen de huisarts moeten bellen om Tim een kalmeringsmiddel te geven, ik dacht dat hij zichzelf iets zou aandoen", aldus zijn bezorgde moeder. Het bleek dat Deborah bij haar leidinggevende was blijven pitten, samen met een andere mannelijke collega. "Tja, wat moet ik daarvan denken? Op 300 meter van ons appartement valt ze zogezegd ‘per toeval’ in die man z’n bed in slaap. Zo ver was het toch niet meer tot bij ons thuis? En: had ze mij niet even kunnen bellen? Ze loog er dan ook nog over, want in haar eerste versie was ze bij twee vrouwelijke collega’s blijven slapen. Waarom lieg je daarover, vraag ik mij dan af."

Lees ook: Dit gebeurt er met de ring van Tim - Temptation Island

Appartement leeghalen

In Deborahs versie van het verhaal heeft Tim het hele appartement leeggehaald. Volgens Tim en co. is het andersom. "Vrijdag belde mijn zus mij op. Tim verbleef inmiddels alweer vier dagen bij mij. Kapot van verdriet was hij. M’n zus stelde voor om eens naar het appartement van Tim en Deborah te rijden, om daar ‘de sfeer wat op te snuiven’. Ze had een voorgevoel dat er iets niet klopte. En inderdaad. Toen we aan het appartement kwamen, was Deborah daar met haar zus en schoonbroer alles bijeen aan ’t pakken."

Slechte huisvrouw

Over de huisvrouwkwaliteiten van haar toenmalige schoondochter is moeder Vera alles behalve te spreken. "Hoe vaak heb ik niet haar strijk gedaan, zelfs toen ze al in hun appartement woonden? Iedere week ging ik er poetsen. Tot die éne vrijdag. Deborah had verlof, dus zouden we samen schoonmaken. Toen ik de flat weer binnenkwam nadat ik de trappenhal had gedaan, zat madam in kleermakerszit in de zetel op haar gsm te tokkelen. Toen was de maat vol voor mij. Huisje tuintje boompje kindje. Ik hoor het haar graag zeggen. Als avondmaal schotelde ze Tim telkens ‘frituurhapjes’ voor. Da’s toch niet koken! En haar nageltjes waren belangrijker dan het huishouden. Deborah is een meisje dat een rijke man zoekt, om dan als huisvrouw te kunnen leven. Mét poetsvrouw."

Eerder ten huwelijk gevraagd

We weten allemaal dat Tim na Temptation wilde trouwen met Deborah, de verlovingsring had hij al een jaar op zak. "In 2016 zijn we samen naar Turkije gegaan, en daar hebben we die ring gekocht. Deborah wilde dat ik haar ten huwelijk vroeg. Ik had dat al eens gedaan in ’t begin van onze relatie. En later nog eens, tussen het eten en de afwas door. Niet echt romantisch, hé. Dus wachtte ik nu wél het juiste moment af. Maar met alle strubbelingen het voorbije jaar en dat overspel was het er nog niet van gekomen. Dus leek ‘Temptation Island’ mij de ideale timing."

Contact met Cherish

Hoewel Tim zelf in een interview met Goedele Liekens onthulde dat hij na Temptation zijn 'Chery' niet meer had gezien, komt hij daar nu op terug. "Ze vraagt me hoe het met mij gaat, wenst me sterkte toe, zegt dat ik haar mag bellen als er iets is.  (pakt z’n gsm) Hier, ik zal er een tonen: ‘Hou je sterk.’ Gestuurd ná Deborahs uithaal in Dag Allemaal. Die meid meent het niet slecht, hoor. Over twee weken hebben we samen een boeking voor een acte de présence. Je weet nooit wat er dan gebeurt, hé, als we elkaar terugzien."

Lees het volledige interview met Tim hier.

Wanneer krijgen deze twee een eigen soap?

Lees ook: Foto: Heeft Temptations Daniëlle een nieuwe liefde?