Spoiler: Dit gebeurt er met de ring van Tim - Temptation Island

Media door Laura

Vanavond is het zover: het Temptation Island-avontuur is afgelopen en de (ex-)tortelduifjes zullen elkaar veel zien op het laatste kampvuur. De hereniging waar we het meest naar uitkijken is natuurlijk die van den Tim en Debrah. Zal Deborah Tim op 'zijne muil' slaan, gaat Tim weer uitleggen hoe een klimop werkt en... wat gaat er gebeuren met de ring?

Lees ook: Deborah: 'Tim wilde me terug' - Temptation Island

Ik ga naar Temptation en ik neem mee... een verlovingsring

Even een recap. De verlovingsring van Tim is een stille hoofdrolspeler tijdens dit seizoen van Temptation Island geweest. Toen we in de eerste aflevering kennis maakten met het Vlaamse stel, kwam de Ring al ter sprake. Die had hij al tijden, maar was ergens verstopt in hun woning. Tim beloofde: als hij en zijn Debrah Temptation overleefden, ging hij op één knie voor haar. De ring ging dus mee in de koffer naar Thailand.

In het begin van Temptation Island leek Tim een trouwe hond, dankzij zijn 'No girls allowed unless Deborah Leemans'-briefjes, Deborah-slaapkussen en overige Deborah-merchandise, maar dat alles was in één klap weg toen hij viel voor verleidster Cherish. Het kussen werd van het bed gesmeten en ineens was de ring voor "Chery". Hij zweerde "op zijn communie-hartje" aan Zwanetta: "Volgend jaar sta jij op ons trouwfeest".

Het kampvuur

Fast forward naar het kampvuur. Vorige week doken er al beelden op van het gevreesde kampvuur en het weerzien van Deborah en Tim en dat zag er niet best uit. Wij hebben aflevering 15 alvast voor je gekeken en kunnen verklappen wat er gebeurt met de beruchte ring van Tim. Komt-ie:

Voordat Tim en Deborah elkaar weer zien, voeren ze nog een kort gesprekje apart met één van de presentatoren. Daar vraagt Ron Brandsteder aan Tim wat hij eigenlijk met die ring gedaan heeft. Tim lacht en slaat dan op zijn broek: "Die zit in mijn zak. Dit is een ring die gekocht is voor Deborah, dus die is voor Deborah. Ik wil toch wel laten zien dat ik hier met reden was en dat ik er nog steeds wil zijn voor haar."

Vrienden blijven

Wanneer Tim aanschuift bij Deborah is de spanning om te snijden. "Ik was hier om je ten huwelijk te vragen. Ik heb Temptation gespeeld zoals het verwacht wordt. Dat ik de verleiding zogezegd ben aangegaan. Er zijn echt gevoelens ontstaan voor iemand. Sorry dat het zo moest lopen. Ik heb geen seks gehad of zo. Maar het is wat het is. Ik wil weten... Ik weet niet of jij dat wilt, maar ik wil er nog altijd voor je zijn. Als er iets is of wat dan ook. Ik heb ook geen slecht woord over je gezegd. Ik blijf zeggen wat voor prachtmeid je bent."

"Het doet me sowieso iets om haar weer terug te zien", zegt Tim tegen de presentatoren. "Ik weet ergens dat ik een prachtmeisje weggooi nu. En dat meen ik echt oprecht."

Na een korte stilte en ijzige blikken van Deborah zegt Tim zachtjes: "Ik heb de ring bij me. Ik weet niet of je hem wilt of niet. Het is misschien niet als verlovingsring, maar ik heb hem voor jou gekocht. Doe ermee wat je wilt. Ik hoop dat je hem aanneemt... en dat je toch ook ergens weet dat ik er altijd voor je wil zijn. Wat er dan ook is."

Lees ook: Foto: Heeft Temptations Daniëlle een nieuwe liefde?

Te laat voor vriendschap

Dan haalt Tim de ring uit zijn zak en biedt hem aan Deborah aan. Ze kijkt er een paar seconden naar en pakt hem dan aan. Terwijl ze de ring voorzichtig uit het zakje haalt, zegt ze: "Kijk, ik ga niet onder banken of stoelen steken dat 't heel respectloos was tegenover mij. Ook de manier waarop, dat heb ik niet verdiend. Ik heb mij altijd supergoed gedragen in het resort. Ik heb nooit iets misdaan tot en met de laatste dag. Zelfs op de dreamdate niet gekust of wat dan ook. En ook niet in hetzelfde bed geslapen. Ik heb altijd respect gehad, ook al verdiende jij dat ergens niet. En er voor mij zijn... Ik denk dat dat wel te laat is, allee. Jij moest er voor mij zijn deze weken en niet achteraf. En die ring... Ik zou hem eerlijk gezegd graag willen verbranden en hier echt alles achterlaten. Want jij hebt er niks aan en ik heb er ook niks aan. En dit is voor altijd afsluiten en voorgoed afscheid. Geen vrienden. Hier stopt het wel." En dan smijt ze de ring in het kampvuur. BAM!

Hierna volgt nog een kort gesprekje, dat kun je vanavond zelf gaan bekijken. 

Dubbele aflevering Temptation op tv

Vanavond is een dubbele aflevering (14 en 15) te zien van Temptation Island op RTL5: de dreamdate en het kampvuur. Volgende week wordt de laatste aflevering verwacht: hier ontmoeten de (ex-)koppels elkaar weer in Nederland of België.

Lees ook: Temptation Island-fan? Deze series ga je ook geweldig vinden

Beeld: RTL