Aha! Daarom is vrouwenkleding vaak duurder dan mannenkleding

Mode & trends door Michelle Habets

Het is toch van de zotte. Of je nu kijkt bij de Wibra of bij de Bijenkorf, er zit een enorm verschil tussen de prijskaartjes van mannen- en vrouwenkleding. Een vergelijkbaar kledingstuk, vind je bij de mannenafdeling vaak voor euro's goedkoper. Modewebsite Business of Fashion vindt dat dit anno 2018 niet meer kan en is daarom op onderzoek uitgegaan. Want waarom is vrouwenkleding eigenlijk duurder dan mannenkleding? 

Lees ook: Yay of nay? Dit was fashion in het jaar dat jij geboren werd

Capuchonsweater

Neem een grijs gemêleerde hoodie bij de H&M. Voor mannen kost-ie €19,99, terwijl vrouwen dezelfde trui voor €24,99 mogen afrekenen. Niet alleen de Zweedse winkelketen maakt zich hier schuldig aan, want ook de sneakers van Saint Laurent hebben een flink verschil. Hier mogen wij €795,- voor neertikken en mannen kunnen deze meenemen voor 100 euro goedkoper. 

via GIPHY

Tijd kost geld

Het BoF vond dat dit niet langer kon en sprak daarom met de woordvoerder van Saint Laurent Paris. Hij vertelde dat er meer werk en tijd zit aan vrouwenkleding en dat het daarom meer kost. Patricia Stensrud, directeur van investeerders- en adviesbedrijf Hudson River Partners, geeft de woordvoerder gelijk. “Kledingitems voor vrouwen worden vaak ook in meer kleuren en varianten geproduceerd, waardoor er kleinere (en dus duurdere) productie-eisen nodig zijn”, vertelt zij. Andere experts vertellen aan Business of Fashion dat vrouwen vaak bereid zijn om meer geld uit te geven aan (luxe)mode dan mannen. 

Als je het ons vraagt blijft het oneerlijk, ons zie je af en toe hoppen naarj de mannenafdeling! 

via GIPHY

Lees ook: Wow! Deze sneakers zijn gemaakt van kauwgom of scoor voordelig fashion met de My Jewellery kortingscode!