Wow! Deze sneakers zijn gemaakt van kauwgom

Mode & trends door Michelle Habets

Ben je een echte kauwgomkauwer en heb je meer dan een kilo aan kauwgompjes weggekauwd? Dan heb je kans dat jouw gekauwde gommetjes tot vier paar schoenzolen zijn verwerkt. Tenminste, als je deze op de Amsterdamse straten hebt weggegooid. Wait, what? Yep! Vanaf juni zijn er namelijk sneakers te koop waarvan de zolen zijn gemaakt van Amsterdams straatkauwgom. En geloof ons: ze zijn prachtig! 

Lees ook: Yay of nay? Dit was fashion in het jaar dat jij geboren werd

Amsterdam

Het weggooien van een kauwgompje is blijkbaar een hele opgave in onze hoofdstad, want jaarlijks eindigt er 1,5 miljoen kilo op de Amsterdamse straten. Kauwgom is daarmee, naast sigaretten, het meeste voorkomende afval in onze hoofdstad. De gemeente vond dat dit anders moest en schakelde het bedrijf Publicis One in. Dit bedrijf legde contact met het Briste Gum-Tech die kauwgom als grondstof gebruikt voor veel producten. En je raadt het al: Gum-Tech maakte de eerste schoenen van kauwgom.   

Zolen

De sneakerzolen zijn gemaakt van Amsterdams straatkauwgom en in de zool staat de kaart van Amsterdam gedrukt. De schoenen zijn knalroze van kleur en doet ons daarom denken aan de Bubblicious-kauwgom van vroeger. Door de felle kleur en de mooie zoolbedrukkig zijn wij alweer vergeten dat de schoenen voor een deel van kauwgom zijn gemaakt. Ben je ook fan van deze toffe sneakers? Dan moet je nog even geduld hebben, de Gumshoe is vanaf juni voor €199,- hier te koop. 

Lees ook: Op deze plekken vervaagt een tatoeage het snelst - Tattoo Tuesday