Dotan door het stof bij RTL Late Night en Twitter maakt gehakt van hem

Celebs door Laura

Je kunt het niet gemist hebben: afgelopen weekend bleek uit onderzoek van De Volkskrant dat zanger Dotan jarenlang nepvolgers gebruikte om zijn imago op te poetsen. Al snel werd gespeculeerd dat ook de viral verhalen over zijn ontmoeting met een leukemie-patiënt en met een fan in het vliegtuig verzonnen. Nadat Dotan gisteren in een korte Facebook-video toegaf dat hij nepaccounts gebruikte, schoof hij ook aan tafel bij RTL Late Night.

dotan

Lees ook: Moet je zien: Het hilarische Instagram-account van Ed Sheerans bodyguard

Af en toe een like

Humberto wil gelijk weten wat er wel en niet klopt aan het verhaal in De Volkskrant. "Wat er klopt is dat ik in 2011, toen ik begon met mijn muziekcarrière, wel het idee had om te zoeken naar manieren hoe ik mijn muziek bij meer mensen terecht kon laten komen. En daar is toen het idee ontstaan om, heel onschuldig eigenlijk, een aantal accounts aan te maken om af en toe een like te doen of een liedje aan te vragen."

Leukemie-patiënt

Niet alles wat de afgelopen dagen werd geschreven in de media en op social media kloppen, aldus de zanger. “Ik vind het heel belangrijk om duidelijk te hebben dat ik me echt distantieer van verhalen die zijn verzonnen”, zegt hij.

Dotan haalde december 2015 de media toen hij een jongen met leukemie de avond van zijn leven had gegeven door hem te ontmoeten na een concert in de Ziggo Dome. Volgens de journalisten zou de jongen helemaal niet te bestaan en dat klopt, geeft Dotan toe. "Ik wil benadrukken dat ik daar zelf niet achter zit, dat het niet uit mijn hoofd komt. Het enige waar ik verantwoordelijkheid voor kan nemen is dat dat een aantal jaar als een reactie onder mijn post heeft rondgezworven. Ik had dat de kop in moeten drukken. Ik had dat moeten en kunnen weten. En ik wil niet gaan wijzen.” Waarom heeft hij destijds niet vertelt dat het verhaal niet klopt? "Ik heb toen echt alleen maar de headline gezien en niet het hele stuk gelezen", aldus Dotan.

De ontmoeting met een fan in het vliegtuig heeft wel plaatsgevonden volgens de zanger. "Dat is waar. En dat zei ik ook tegen de Volkskrant-journalist: Ik ben met mijn gezicht niet veel te zien. Mijn muziek is eigenlijk bekender dan dat ik zelf ben."

Naïef

"Het is ongelooflijk dom en het was echt iets aan het begin. Ik was naïef en onzeker en heb een hele stomme beslissing gemaakt. Ik heb me zo vaak voor de kop geslagen."

Bekijk het fragment hier terug.

Slecht interview

Op Twitter wordt de zanger alles behalve gespaard. Kijkers zijn meedogenloos, ook naar Humberto toe. Meerdere mensen vinden namelijk dat de Late Night-presentator niet kritisch genoeg is.

Maar er zijn ook enkelen die het voor Dotan opnemen.

Lees ook: Foto: Khloé Kardashian onthult de bijzondere naam van haar baby

Beeld: RTL