Lifestyle / Media
Media

Twitter gaat los over 'egotripper' Harold in 'Opdienen of Afserveren'

Reageer 0

Drie vrienden met nagenoeg nul horeca-ervaring en die het nooit met elkaar eens zijn, gaan een restaurant gaan openen. Dat kan nooit misgaan, toch? In 'Opdienen of Afserveren' zagen we gisteren de vrienden Harold, Richard en Roelie restaurant Boca openen in Houten. En dat ging nét goed, maar als blikken konden doden was het vast heel anders afgelopen...

opdienen of afserveren harold boca

Haantjesgedrag

Het koppel Rich en Roel hebben jarenlange horeca-ervaring, maar verder dan een paar biertjes tappen en bitterballen serveren gaat het niet. Harold heeft nog nooit achter de bar gestaan en is een zelfbenoemde hobbykok. Vooral die laatste heeft een hoge pet op van zichzelf. Op Twitter wordt fel op zijn haantjesgedrag gereageerd.

Rotte olijfen

Het grootste probleem waar het drietal tegenaan loopt in het kleurenpalet. Visionair die hij is, heeft Harold helemaal voor ogen hoe het restaurant eruit moet zien: olijfgroen. Roelie komt met allerlei kleurmonsters aanzetten, maar zolang alfa-man Harold het niet 'groen' vindt, is het geen 'groen'. "Rotte olijfen, bedoel je". Als Roelie dan probeert uit te leggen dat je "het geheel moet zien", dan kapt hij haar bot af. "Als ik het lelijk vindt, dan vind ik het gewoon lelijk". 

Wanneer ze na elke dagen nog niet uit het kleurendebat zijn, wordt er versterking gevraagd. Harolds vrouw Dagmar mag ook haar mening delen en die vindt de 'rotte olijfkleur' prima. Ha!

Lees ook: Heftige verhalen in Beau Five Days Inside: 'Op mijn twaalfde deed ik een poging tot doodslag'

Koriander-haat

Zoals het trio heeft afgesproken zal hobbykok Harold in de keuken van het restaurant gaan helpen. Maar voordat het restaurant opent, wil hij één ding duidelijk maken aan de chefkok. O, wee als er koriander in de gerechten zit, want hij HAAT koriander. 

Ouwe zeikerd

Zelfs de vrouw van Harold is op een gegeven moment klaar met het gezeur. Wanneer hij voor de zoveelste keer de gekochte decoratie afkraakt, zet Dagmar 'm op zijn plaats: "Jij bent wel een beetje een ouwe zeikerd aan het worden ondertussen". 

Te laat op eigen feestje

Op de dag van de opening commandeert Harold de hele boel, vooral Roelie moet weer aanhoren dat zijn prioriteiten wel kloppen. Maar à la Harold komt hij zelf te laat op zijn eigen feestje. 

Twitterende kijkers raken niet uitgepraat over het gedrag van Harold.

Bekijk de aflevering hier terug:

Lees ook: Dit is hulp bij vermoeidheid en stemmingswisselingen rondom je menstruatie

Beeld: RTL

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen