Mooi weer? Huur een bootje in Friesland!

Vrije tijd door Michelle Habets

Het zonnetje schijnt, de lente staat voor de deur! Het weer wordt warmer en er komt een einde aan de grauwe winterdagen. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen dan alleen een terrasje pakken of een wandeling maken? Lees dan snel verder, wij hebben namelijk een gouden tip voor je.

Anders dan anders

Heb je geen zin in shoppen of om te picknicken in het park? Gooi het dan eens over een andere boeg en huur een bootje in Friesland. Ja, echt waar! Het is een upcoming trend om met een motorbootje verschillende Friese steden te verkennen. Dit is natuurlijk ideaal als je tijdens het cultuur snuiven wat vitamine D wilt binnenkrijgen. Ken jij deze noordelijke provincie zo goed als het puntje van je duim? Dan kun je er ook voor kiezen om met een zeilboot vanaf Lemmer, Makkum of Stavoren het IJsselmeer of de Waddenzee op te gaan.

Appeltje eitje!

Om een mooi dagje te gaan varen kun je via bootverhuurder Nautal een bootje huren. En dan hebben we het niet alleen over dobberen op het water, je kunt met je boot ook Friese steden ontdekken als Sneek, Heerenveen en Drachten. Nautal heeft de grootste verzameling aan motorboten, motorjachten en zeilboten in Friesland: meer dan 400! Via hun website kun je invullen naar wat voor boot je op zoek bent en voor hoe lang je deze wilt huren. Appeltje eitje!