Heftige verhalen in Beau Five Days Inside: 'Op mijn twaalfde deed ik een poging tot doodslag'

Media door Julia

In de aflevering van gisteren zat Beau van Erven Dorens vijf dagen lang in een jeugdinstelling in Harreveld. Meerdere jongeren deden hun verhaal over hoe ze daar zijn beland en hoe het nu met ze gaat. Doodslag, overvallen en leven op straat - alles waar je je kind als ouder voor wil behoeden kwam voorbij. Ook dit keer hielden Beau en veel kijkers het niet droog.

Het leven in de instelling

In de instelling leven de jongeren volgens een strak schema om structuur in hun leven aan te brengen. Dit wil alleen niet zeggen dat ze zich altijd aan de regels houden. Ze geven eerlijk aan Beau toe wel eens te blowen als de begeleiders even niet kijken en ook hebben ze geheime plekken waar ze telefoons verstoppen. 

Lees ook: Kijkers in tranen door heftige aflevering Beau Five Days Inside

Opgepakt voor drugsdealen

Een van de jongens die verblijft in de instelling is de zeventienjarige Armaan. Om de tijd te doden oefent met kaarten en speelt veel FIFA. Zijn verhaal is niet bepaald rooskleurig. Zijn moeder zat vroeger krap bij kas, waardoor hij foute keuzes maakte om snel aan geld te komen en hij was pas vijftien jaar toen hij werd opgepakt voor het dealen van drugs. Later vertelt hij over zijn heftige ervaringen in Pakistan, waar hij negen maanden heeft gezeten. Anders dan in Nederland was het daar niet uitzonderlijk om door leraren gestraft te worden met geweld. 

Ook op Twitter ging het weer los vanwege de spraakmakende aflevering. Kijkers hadden veel respect voor Beau en de makers van het programma.

Lees ook: Tienermoeder na zes weken alweer zwanger van tweede kind in Vier Handen Op Eén Buik

Beeld: RTL

SaveSaveSaveSave