Kijkers in tranen door heftige aflevering Beau Five Days Inside

Media door Julia

Na het heftige programma van Beau van twee jaar geleden waarin hij daklozen volgde in Amsterdam, gooit hij het dit jaar over een andere boeg. In zijn nieuwe programma Beau Five Days Inside bezoekt hij heftige instanties waar je normaal gesproken niet zomaar binnenkomt. In de aflevering van gisteren liep Beau vijf dagen mee bij een hospice, waar mensen de laatste dagen van hun leven doorbrengen. Een heftige aflevering en dat was ook op Twitter te merken.

Vijf dagen in een hospice

Beau verbleef 5 dagen in het hospice, waar hij fulltime woonde, at en sliep. Hij ontmoette verschillende mensen met de meest uiteenlopende verhalen. Ook voor Beau bleek het een heftige ervaring om samen met deze mensen te wachten op hun dood. Een zwaar onderwerp, maar kijkers waren het erover eens: hij presenteerde het programma zo goed en dat maakte zo mooi om naar te kijken. De aflevering is zeker het terugkijken waard, maar pak er wel even een doos tissues bij.

Martijn

Zo ontmoette Beau Martijn, een vader van twee kinderen. Hij heeft een hersentumor en het was gelijk al bekend dat er weinig hoop meer was. Met zijn 46 jaar was Martijn de jongste gast in het hospice. Zijn situatie was zo verslechterd dat hij niet eens sterk genoeg was om zijn bed uit te komen voor een voorstelling in de woonkamer. Beau bezocht hem in zijn kamer en ontmoette zijn gezin, waar gelijk duidelijk werd hoe hecht zij waren. Veel kijkers waren massaal ontroerd en deelden hun respect voor Beau en de makers van het programma via Twitter.

Lees ook: Twitter gaat los over 'ondankbaar adoptiekind' en 'kille moeder' in 'Eindelijk thuis'

Beeld: RTL