Kijkers in shock om typische probleemsituatie in Vier handen op Eén buik

Media door Roos

Het was weer een typische aflevering van Vier Handen Op Een buik met veel gerook, ongezond eten en een overdosis aan huisdieren. De bingokaart kon massaal afgevinkt worden en Twitter ging daar gretig mee aan de haal. Dit keer volgden we de achttienjarige Ashley, die een helpende hand kreeg van Leonie Ter Braak.

Acht honden en veel roken

Puinhoop in huis, check. Roken in huis, check. Geen opleiding, check. Huisdieren, check. Veel kijkers kregen het even benauwd toen ze de thuissituatie van Ashley zagen. Ashley woont samen met haar moeder Armanda, zus en acht (!) honden in Nijmegen. Er hangt een uithuisplaatsing boven hun hoofd en nu blijkt de jonge Ashley ook nog zwanger. Ze is onbedoeld door de prikpil heen in verwachting geraakt van haar ex, die niets van de baby moet weten. 

Samen paffen de dames erop los. Ook binnenshuis. Pas als Ashley bij een ziekenhuiscontrole hoort dat haar kindje niet snel genoeg groeit, besluit ze na zeven maanden zwangerschap te stoppen. Ook wordt er binnen niet meer gerookt. Een stap in de goede richting? Ja, maar er is nog flink werk aan de winkel voor hulpmoeder Leonie. Maar, zoals moeder Armanda terecht opmerkt: ‘Je moet het doen met de roeien die je hebt.’ Tegen die tegeltjeswijsheid valt niets in te brengen. 

Lees ook: Buren gaan elkaar te lijf met zaag in 'Mr. Frank Visser'

Ongezonde voeding

Te beginnen met het eetpatroon van de tiener. Er wordt veel McDonalds verslonden en zelfs het geringste blaadje sla wordt van de burgers gevist. Op de vraag van Ashley wanneer het kind patat en frikadel mag eten, roept Leonie verbijsterd uit dat dit überhaupt niet zo’n goed idee is. ‘Ook niet als het in de AirFryer gaat?’, vraagt Ashley bedachtzaam. Zoals we al zeiden, veel werk aan de winkel.

Na een gecompliceerde bevalling, waarbij het hart van het kindje er zelfs nog even mee ophield, heeft Ashley een prachtige dochter op de wereld gezet. De hele familie is dolgelukkig met de kersverse spruit en Ashley zal naar een jong moederhuis gaan om alle kneepjes van het moedervak te leren.

Lees ook: Kijkers in tranen door heftige aflevering Beau Five Days Inside

Reacties

Op Twitter waren de reacties op de aflevering niet mals. Mensen schrokken van de thuissituatie van Ashley en het feit dat het gezin weinig geld had, maar toch acht honden in huis had en er veel gerookt werd. Toch staken veel mensen het gezin ook een hart onder de riem.