Seks & relaties / Relaties
Relaties

Dit zijn de populairste plekken om te trouwen in het buitenland

Steeds meer echtgenotes to be besluiten het onvoorspelbare Hollandse weer te laten voor wat het is en pakken met familie en al het vliegtuig om ergens in het buitenland te trouwen. Lijkt het jou ook wel wat, zo'n destination wedding? Dit zijn de populairste landen.

trouwen buitenland

Lees ook: Wie durft? Dit wordt de nieuwe trouwjurktrend voor 2018

Trouwen over de grens

Het aantal bruiloften die over de grens wordt gevierd is met 14 procent gestegen, blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Kuoni. En wat zijn nu de mooiste plekjes om elkaar het ja-woord te geven? Zoals je vast had verwacht, kiezen de meeste stellen voor een warm land.

Het eiland Mauritius staat op de eerste plek in de top 5 populairste buitenlandse trouwlocaties. Eilanden zijn overduidelijk populair. Saint Lucia staat op nummer twee, gevolgd door Antigua en Sri Lanka. Nummer 5 is een stukje goedkoper en dichterbij, maar daarom niet minder romantischer: Italië.

De mooiste plekken

Ook is onderzocht wat de meeste romantische spots om in het huwelijksbootje te stappen zijn. Santorini Gem, je weet wel, met die witte huisjes, prijkt bovenaan de lijst. Ook Malcesine aan het Italiaanse Gardameer, Lion Sands in Zuid-Afrika, Uga Bay in Sri Lanka en Kata Rocks Phuket in Thailand zijn toplocaties.

Iets voor jou, zo'n bruiloft over de grens?

Lees ook: De achternaam aannemen van je man: ja of nee?