Zo blijft je Valentijnsboeket rozen langer mooi

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voor veel mensen gaan rode rozen en Valentijnsdag hand in hand. Of het nou een enorm boeket is of één simpele, klassiek rode roos. We kunnen voor veel vrouwen spreken als we zeggen dat je gelukkig wordt van een bos mooie bloemen. Maar hoe houd je de bloemen zo lang mogelijk mooi? Wij leggen uit hoe.

boeket rozen valentijnsdag

Afsnijden

Bij rozen is het belangrijk om minstens twee centimeter van de steel af te snijden. Doe dit schuin en met een scherp mes.

Bladeren

Wat doe je met de bladeren? Sommigen vinden het mooier om bijna alle bladeren te verwijderen. Anderen houden weer van een volle bos groen. Het beste is om in ieder geval te zorgen dat er geen bladeren in het water hangen. De rozen blijven nóg langer mooi als je zoveel mogelijk bladeren weghaalt. Deze zullen anders onnodig de bloemenvoeding opnemen.

Doornen

Au! Veel mensen ergeren zich aan de doornen als ze rozen krijgen of kopen. Toch kun je deze beter lekker te laten zitten. Als je de rozen eraf knipt of schraapt, veroorzaak je wondjes op de steel. Dan verleppen de bloemen sneller vanwege de bacteriën. Gewoon even oppassen of tuinhandschoenen aandoen wanneer je de rozen klaarmaakt voor de vaas.  

Schone vaas

Maak de vaas nogmaals schoon voordat je de bloemen erin doet. Er mag geen zeep, stof of oud water meer te zien zijn. Vul de vaas met koud water en voeg de snijbloemenvoeding toe. Steek nu de bos rozen erin. Aan jou de keuze of je het elastiekje om de steel wil laten zitten.

Onderhoud

Houd je rozen dagelijks goed in de gaten. Plaats ze niet in direct zonlicht, ververs het water regelmatig en zorg dat de bloemen niet op de tocht staan. 

 

Rozen bestellen voor Valentijnsdag

Wil je je lief nog verrassen met een mooie bos rozen? Via Greetz kunnen rozen tot uiterlijk 13 februari besteld worden, dan worden ze op Valentijnsdag bezorgd. Bloemen kunnen ook anoniem worden besteld en de rozen hebben acht dagen versgarantie. 

rozen valentijnsdag

Lees ook: Relatiecoach onthult: doe dit iedere dag zes seconden voor een goede relatie