Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Kat in 't bakkie: zo leer je jouw kat trucjes

Katten zijn razend populair. Hoewel zij vaak hun eigen gang gaan, kun je soms echt wel lekker met ze knuffelen en op z'n tijd met ze spelen. Maar zou het niet té gek zijn om jouw kat trucjes te leren? Ja, dit kan! Hieronder vind je de leukste trucjes om jouw pluizige vriendje te leren.

Lees ook: 13 x Deze vage emoji's heb je altijd verkeerd gebruikt

Zit!

Dit trucje wordt vaak bij honden gebruikt, maar waarom zou je het niet bij je kat aanleren? Houd een snoepje voor het oog van je kat en geef hem het pas als hij gaat zitten. Sommige katten trappen erin, anderen weer niet. En voor alle trucjes geldt: oefen dit een paar minuten per dag, het moet namelijk wel leuk blijven. Als je kat wegloopt, dan weet je genoeg. 

High five

Moedig eerst je kater of poes aan om zijn poot te bewegen door hem iedere keer als hij zijn pootje optilt wat lekkers te geven. Leg vervolgens iets lekkers in je hand (bijvoorbeeld in je vuist gevouwen) en wacht tot je kat zijn pootje gebruikt om het uit jouw hand te halen. Geef hem wederom een beloning wanneer hij dit doet. Op deze manier kun je het langzaam opbouwen en kun je je hand iedere keer iets hoger houden.

Pootje geven

Ga voor je kat zitten en raak zachtjes zijn poot aan. Wanneer hij/zij zijn pootje van de grond aftilt, grijp je zijn poot voorzichtig met jouw hand alsof je een hand schudt. Geef je kat direct een beloning. Kat in 't bakkie!

via GIPHY

Als een beertje

Is jouw kat een onwijs goede leerling? Dan kun je de lat wat hoger leggen, door je kat te trainen om op twee poten te zitten, als een soort mini beertje. Houd het lekkernijtje boven je kat, maar niet zó dichtbij dat hij het kan aanraken. Wanneer je kat op zijn achterpoten zit en met zijn voorpoten naar het lekkere snoepje reikt, gebruik je een commando zoals "zit!" en geef je zijn beloning! 

Circuskat

Dit is misschien wel het allerleukste trucje wat je jouw kat aan kan leren. Laat hem door een hoepel springen. Houd de hoepel op de grond voor je kat. Lok hem of haar er doorheen met iets lekkers. Na een beetje oefenen kun je de hoepel steeds iets hoger houden. Voor de special effects, kun je in plaats van een hoepel ook je armen vormen tot een rondje. Dit geeft een nog leuker effect aan dit trucje!

Lees ook: Wow: finaliste van miss-verkiezing bleek een man te zijn