Lifestyle / Celebs
Celebs

Wat is FinDom? - Ze's sekswoordenboek

In de wondere wereld van de erotiek schiet er elke week wel een nieuw seksbegrip uit de grond. Meepraten over wat hot & happening is tussen de lakens? Houd elke donderdagavond onze rubriek Ze's sekswoordenboek in de gaten. Wij zoeken in alle hoeken van het internet naar de nieuwste en meest opmerkelijke termen op het gebied van seks. Wie weet steek je er nog wat van op! Eerder schreven we over onder andere manginatrioppel en ABC seks. Deze week hebben we het over de fetisj FinDom.

wat is findom

Lees ook: 10 mannen vertellen waarom ze wel eens een orgasme hebben gefaket

Geld dokken

Je weet vast wel wat een dominatrix is en wat ze doet. FinDom lijkt hierop, maar geld staat hier centraal: financial + dominance. FinDom is kortgezegd een extreme vorm van sugardating. De onderdanige in het spel wordt money pig, cash slave of pay pig genoemd en is bijna altijd een man. In het spel wordt hij vernederd en 'gedwongen' om geld te geven. Soms worden er zelfs alle betaalgegevens met de dominatrix gedeeld. 

Geen seks, wel opgewonden

Waarom doen mensen dit? Hoewel seks vaak geen rol speelt in FinDom, vinden de mannen het wel opwindend om zichzelf en hun portemonnee volledig over te geven aan de dom. "De opwindende factor komt van de gedachte dat de dom de financiële privacy schendt," vertelt money pig 'Steve' aan The Independent. "Mensen meten zichzelf aan de grootte van hun portemonnee dus je kunt het opvatten als een manier van psychologische zelfverwonding. Financiële dominantie schept een idee over mensen en maakt het kinky. Het is intimiteit, op een kapitalistische en masochistische manier. Findom is één van de vele manieren om te ontsnappen aan deze egoïstische en door geld geobsedeerde wereld."

Lees ook: Dit is een baarmoederhalsorgasme en zo krijg je er een - VRIJ-dag