Vijf verrassende tips tegen het eindeloze wintergevoel

Reizen door Redactie Ze.nl

Ken jij dat gevoel dat de winter nog eindeloos lijkt te duren? Of de gedachten dat januari maar door lijkt te kabbelen en de lente nog mijlenver weg voelt? Een beetje meer spontaniteit in het dagelijks leven is de remedie tegen dit ‘eindeloze-winter-gevoel’. Daarom: vijf tips voor meer spontaniteit in het dagelijks leven. Nu is het aan jou om deze winter herinneringen te maken waar je het in de zomer nog steeds over hebt!  

Tip 1: Ga uiteten en vraag de chef om je te verrassen

Bestel jij het liefst altijd een entrecote of juist de zalmtartaar? Veel mensen zitten vast in hun eigen gewoontes, ook als het gaat om eten. Waarom zou je ook iets nieuws uitproberen, als je precies weet wat je lekker vindt? Dit is dan ook het tegenovergestelde van spontaniteit: het kiezen voor dat wat je al kent. Er zijn veel heerlijke gerechten die we op deze manier nooit zullen proeven. Laat je daarom de volgende keer dat je uiteten gaat, verrassen door de chef van het restaurant. In Japan noemen ze dit Omakase: de chef bepaalt het menu en de gasten geven zich hieraan over. Hierdoor ervaren ze niet alleen nieuwe smaken en sensaties, ook krijgen ze hoogstwaarschijnlijk een van de specialiteiten van de chef geserveerd. Eet smakelijk!   

Tip 2: Ga samen shoppen, niet voor jezelf maar voor elkaar

De kerstvakantie is afgelopen en dit houdt in: heel veel uitverkoop! Maar om nou de kledingrekken af te struinen of online jouw favoriete websites af te gaan, echt spontaan is het niet te noemen. Hoe kunnen we dit een twist geven? Door samen te gaan shoppen, maar dan alleen dingen voor elkaar uit te zoeken. Het maakt niet uit met wie, of dit nou met je beste vriendin of met je moeder is, jullie moeten alleen wel je best doen. Zie je iets leuks? Geef het aan de ander. Voor jezelf iets pakken is ten alle tijden verboden! 

Tip 3: Loop de voordeur uit en vraag de buren om tips

Het is heel normaal om op stedentrip of vakantie de lokale bevolking om tips te vragen: weet je misschien een leuke plekken voor een kopje koffie? Wat is jouw favoriete plek hier in de buurt? Zo kom je namelijk op bijzondere plekken terecht. Hoezo doen we dit eigenlijk nooit in onze eigen buurt? Een gemiste kans! Ga daarom op je vrije zaterdag of zondag weekend naar buiten en laat je volgende bestemming bepalen door tips die je van willekeurige buurtjes op straat krijgt. Je komt vast op plekken terecht waar je anders nooit was gekomen, die ook nog eens superleuk blijken te zijn.

Tip 4: Verras iemand anders

Spontaniteit kan ook betekenen iets verrassend doen voor een ander. Ga spontaan langs bij je oma en verras haar met een bloemetje. Stuur een vrolijk kaartje naar een vriendin, gewoon omdat je wil zeggen hoe geweldig ze is. Bovendien kan je een onbekend iemand verrassen met een complimentje of een helpende hand. Je zal merken dat de dankbaarheid die je in ruil terugkrijgt voor een dosis energie zorgt in de grauwe wintermaanden.

Tip 5: Boek een verrassingstrip

Ben jij je ook al aan het oriënteren op je volgende weekendje weg? Je bent niet de enige hoor. In januari boeken veel mensen een vakantie, zodat ze iets hebben om naar uit te kijken. Ook hier kan je spontaniteit in verweven, door te kiezen voor een onbekende bestemming. Want als je niet weet waar je heen gaat, kan je geen verwachtingen hebben. En als je geen verwachtingen hebt, kan het nooit tegenvallen. Durf jij het aan? Boek dan maar meteen spontaan een verrassingsstedentrip bij srprs.me

Lees ook: Wintersport-onderzoek: Nederlanders maken het bont en seksen wat af