Doei droomvakantie: de 5 vakantiegenoten from hell

Reizen door Karin

Je kijkt er al naar uit sinds je terug was van je vorige vakantie en je hebt je koffer een week van tevoren al ingepakt: vakantieeeee! Totdat je op dag 1 met je lover of beste vriendin al 87 ergernissen in hebt moeten slikken. Help?!
 
Want wie zegt dat vakantie altijd leuk en ontspannen is? Nee hoor, uit recent onderzoek van Club Med blijkt namelijk 54% van de koppels veel ruzie op vakantie heeft over wat ze willen doen. Dahaaag gezellige en ontspannen vakantie! Waar deze ruzies over gaan? Ik zet wat gezellige voorbeelden voor je op een rij.
 

De gierige vakantiegenoot 
Uit onderzoek blijkt dat één van de grootste ergernissen op vakantie geld is. Terwijl jij met 300 euro op de bank geld uitgeeft alsof het water is en lekker van je vakantie geniet tot de laatste cent, wil Gita Gierig met een spaarrekening waar Dagobert Duck nog steil van achterover slaat, geen gezamenlijke pot ‘omdat jij veel meer eet en drinkt’. Bovendien vraagt ze bij elke excursie eerst hoe duur het is. Ook blijft ze het liefst elke avond thuis, ‘omdat ze even op haar geld moet letten’. Enne… of je haar nog even dat geld terug wil geven van dat ijsje van gister. Grrrrr…!
 
De vakantiegenoot die alleen maar aan het strand wil liggen
Jullie zijn samen op vakantie in Toscane. Mooie landschappen, lekker Italiaans eten, prachtig weer: deze vakantie kan niet meer stuk! Lekker roadtrippen, onontdekte plekjes bezoeken en genieten van de omgeving. Dacht je. Totdat je vakantiegenoot-in-crime vertelt dat hij op vakantie eigenlijk altijd alleen maar aan het zwembad ligt en ’s avonds uitgaat. Je bent tenslotte op vakantie om uit te rusten. Dus die € 700 die je hebt uitgegeven aan een vakantie naar Italië had je net zo goed kunnen besteden aan Center Parcs. Misschien hadden jullie van tevoren toch even elkaars verwachtingen moeten checken…
 

De vakantiegenoot met irritante gewoontes
Toen jij en je lover net twee maanden samen waren en de vlinders achtbaantjes maakten in jullie buiken, besloten jullie om samen op vakantie te gaan. Maar waar jullie elkaar thuis hooguit 3 keer per week zien, zit je op vakantie 24/7 aan hem vastgeplakt. En ineens valt het je op dat hij in het openbaar neuspeutert. En dat hij nooit initiatief neemt om leuke dingen te doen. En dat hij eigenlijk wel te veel drinkt. En dat hij elk romantisch moment weet te verstoren met een très flauwe grap. En dat hij het grappig vindt om scheten in je gezicht te laten. Can somebody get me out of here?!

De vakantiegenoot die verliefd wordt op een propper
Omdat jij en je vriendin Henrieke dit jaar weer vrijgezel geworden zijn, gaan jullie samen op feestvakantie. Hoezee! De gedachte aan cocktails, zon, mooie mannenlijven en stomende nachten doet je al maanden van tevoren verheugen op deze trip to heaven. Totdat Henrieke op dag één propper Sergios tegen het zongebruinde lijf loopt, die haar volledig inpakt. Ze wil alleen nog maar naar Club Cocktailos waar hij werkt, wil alleen nog maar samen met hem naar het strand en als ze even een avondje alleen met jou is práát ze alleen maar over hem. En jij? Jij hebt elke avond sjans met hitsige puberjongetjes en moet bij thuiskomst naar the making of Henrieke jr. aan de andere kant van de muur luisteren. Awesome. 
 

De 'ik mis mijn vriendje'-vakantiegenoot
Het kan natuurlijk ook dat jij en je vriendin in januari al een vakantie samen geboekt hebben, maar dat ze per ongeluk in februari Mr. Ik-wil-de-rest-van-m’n-leven-met-je-delen ontmoet. Maar natúúrlijk gaat ze nog gezellig met jou op vakantie en gaan jullie de Spaanse costa’s onveilig maken. Yup, in your dreams. Mevrouw zit elke avond al huilend haar tapas aan de boulevard naar binnen te werken met jou, terwijl ze tegen je aan jammert over hoe erg ze Jacob mist. Vervolgens ‘is ze niet zo in the mood’ om nog op stap te gaan, wat betekent dat jullie elke avond nog een boekje lezen en maar naar bed gaan. (Lees: jij verdiept je maar in 50 Shades of Grey bij gebrek aan echte seks, en zij zit nog 2 uur aan de telefoon met Jacob om samen te tellen na hoeveel nachtjes slapen ze elkaar weer zien). Je hebt enerverende vakanties gehad.

Heb jij weleens een vakantiegenoot from hell meegemaakt?