Dit doe je wel (en dit niet) bij je schoonouders

Relaties door Miranda

Eén ding is zeker: je schoonouders voor de eerste keer ontmoeten is een ding. Ten eerste betekent het natuurlijk dat je nieuwe relatie écht serieus is. Maar dat is nog niet alles. Je moet natuurlijk ook een goede indruk achterlaten. Want ondanks dat je geen relatie hebt met je schoonouders, is het toch fijn als er een klik is. Een enorme druk op je schouders dus, want een eerste indruk… die maak je maar één keer. Gelukkig zijn wij hier om je een handje te helpen.

Een kleine tip die we je vooraf meegeven is: wees jezelf. Ervan uitgaande dat je nog aardig wat jaartjes met je nieuwe vlam samen bent, is het een behoorlijke opgave om je iedere keer anders voor te doen. Waarom zou je ook? Het zijn ook maar mensen, toch?!

1. Negeer je telefoon, en NIET je partner

Oftewel: laat zien dat je interesse toont in je partner. Wanneer hij je iets vertelt over zijn familie, laat dan zien dat je oprecht geïnteresseerd bent. Stel zelf ook wat vragen. Wanneer je dit doet, zullen je kersverse schoonouders eerder geneigd zijn zelf ook wat te vertellen. Een goedlopend gesprek gegarandeerd. En wat betreft je telefoon… stop hem in je tas en zet hem uit. Niets staat zo ongeïnteresseerd als dat.

2. Stop even met het kleffe gedoe

Dit is echt voor je eigen bestwil. Tuurlijk is het begrijpelijk dat je door je verliefdheid het liefst de hele tijd wil knuffelen en zoenen… maar doe het toch maar niet. Je schoonouders kunnen hierdoor het idee krijgen dat dat de enige reden is waarom jullie samen zijn, en dát wil je vermijden.

3. Wees niet te angstig

Ja, we weten het: je schoonouders ontmoeten is spannend en niet het leukste om te doen. Maar we menen het: kom niet als een bang konijntje aanzetten. Terwijl je op de bank geen woord durft te zeggen door de spanning, kan het voor je schoonouders voelen alsof je geen interesse hebt in hen. Dat is natuurlijk absoluut niet wat je wilt…

4. Vat dingen niet te persoonlijk op

Vergeet niet: het is niet alleen voor jou erg spannend. Ook voor je partner is het even wennen. Mocht je partner zich dus wat raar gedragen, wordt dan niet gelijk boos. Je partner loopt op hetzelfde moment ook te kampen met zenuwen waardoor hij er een gekke opmerking uit kan floepen. No worries.

5. Meng je niet direct in álle gesprekken

Mocht er over de ex van je partner gesproken worden, of over andere dingen in de familie… wacht dan nog even met je mening geven. Wanneer ze er naar vragen is dat natuurlijk geen probleem, maar doe het niet gelijk uit jezelf. Je wilt natuurlijk niet direct overkomen als een bemoeial. Ondanks dat je het natuurlijk goed bedoelt…

Wat vind jij het meest vervelend wanneer je je schoonouders ontmoet?

Lees ook: Doe mee aan Het Grote Uitknijp-onderzoek en WIN!