Update: ’Barbie is uit ziekenhuis’

Celebs door Roos

Afgelopen vrijdagochtend werd Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Er werd gespeculeerd dat het om een zelfmoordpoging zou gaan. Inmiddels is bekend gemaakt dat zij is vertrokken uit het ziekenhuis, maar dat wil niet zeggen dat het beter met haar gaat. Bronnen vermelden dat ze naar een zorginstelling is gebracht.

Buiten levensgevaar

Sinds afgelopen vrijdagavond werd er niets meer bekendgemaakt over de gezondheid van Barbie. Die avond werd nog gedeeld dat ze buiten levensgevaar en bij bewustzijn was. De rest van het weekend zweeg de familie in alle talen. Vandaag is echter bekendgemaakt dat Barbie van het ziekenhuis naar een zorginstelling is gebracht, dat hebben insiders aan Privé laten weten.

Geen contact met nieuwe vriend

Gisteren werd bekend dat haar nieuwe vriend Jordi Ossel haar sinds haar ziekenhuisopname nog niet mogen spreken of zien. Jordi maakte zich flinke zorgen om zijn viendin: "Ik wil haar graag zien. Ik ben gisteren naar het ziekenhuis gegaan, maar daar werd ik tegengehouden. Ik kan wel stennis schoppen, maar daar schiet ik niets mee op.’’ Net als de rest van Nederland, heeft hij geen idee hoe het nu met Barbie gaat.

Het ging al langer niet goed

Een aantal weken daarvoor liet Samantha weten niet lekker in haar vel te zitten. Ze liet weten boos te zijn op RTL en voelde zich door de zender misbruikt. "Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Wilden ze op tv een ‘hysterische Barbie’, dan maakten ze me zo overstuur dat ik vanzelf door het lint ging. En als ze een vrolijke Barbie wilden, beloofden ze mij hemel en aarde. Ik had jaren geleden moeten kappen.'' 

Twitter leeft mee

Via social media wordt de realityster massaal een hart onder de riem gestoken. Veel mensen reageren geschokt en vinden het vreselijk voor Barbie en haar familie dat het zo ver heeft moeten komen. Ook heerst er veel verontwaardiging naar RTL toe, vanwege het feit dat het al langer niet goed ging met Barbie en zij geen hulp heeft gekregen. Veel mensen zijn het erover eens: 'Roem maakt meer kapot dan je lief is.'

Lees ook: Zo sneu: 'Barbie deed zelfmoordpoging'

Lees ook: Nieuwe liefde en oud-manager reageren allebei op ziekenhuisopname Barbie