Sonja Bakker reageert op commotie rondom fitgirl-uitspraken

Celebs door Roos

In een interview in VROUW afgelopen weekend wijdde Sonja Bakker uit over fitgirls. Haar mening was dat vrouwen zacht moeten zijn, vanbinnen en vanbuiten. Ze zei: “Een vrouw hoort - letterlijk - in de keuken lekkere hapjes te maken. Niet helemaal afgetraind.” Er ontstond flink wat commotie naar aanleiding van haar uitspraken en veel mensen waren niet blij. Inmiddels komt de dieetgoeroe terug op haar eerdere woorden: "Het is allemaal uit zijn verband getrokken."

Ouderwetse uitspraken

Toen Sonja Bakker vorige week in magazine VROUW gevraagd werd naar haar mening over fitgirls, volgden er een aantal uitspraken waar menig lezer het absoluut niet mee eens was. Ze zei: "Als ik een strak wasbordje heb en helemaal gespierd ben, denkt die man toch: hier kan geen kind meer uitkomen? Het is niet natuurlijk." Mensen vielen massaal over de ouderwetse uitspraken en reageerden flink verontwaardigd. 

Lees ook: Afvallen lukt niet: dit kan de oorzaak zijn

"Uit zijn verband getrokken"

Gisteren was Sonja te gast bij Omroep MAX, waar ze een reactie gaf op alle commotie rondom haar uitspraken over fitgirls. “Mij werd gevraagd wat ik vind van de fitgirltrend, dat zijn jonge meiden die heel veel sporten en biologisch en weinig eten. Ik schrijf boeken voor dertig- of veertigplussers die van koken houden en gerust wel een klein buikje mogen hebben.” Volgens de dieetgoeroe zijn haar eerdere uitspraken uit zijn verband getrokken, terwijl ze het juist lief bedoelde. Vrouwen mogen best een beetje rond zijn, zolang je maar lekker in je vel zit en het geen obsessie wordt.

Lees ook: Waaaat?! Sonja Bakker doet bizar ouderwetse uitspraken over fitgirls

Beeld: BrunoPress