FUN-da: Kasteel in Wassenaar te koop voor 3,8 miljoen euro

Wonen door Roos

In deze kast van een kasteel waan je je als een echte jonkvrouw in de riddertijd. Het enorme fort brengt je zo terug naar de middeleeuwen en je verwacht ieder moment dat een hoorn zal klinken en een loopbrug naar beneden zal vallen. Maar niets is minder waar, je kunt hier anno 2019 voor een schamele 3,8 miljoen euro namelijk gewoon wonen!

Middeleeuwse entree

De ruime entree met groot perzisch tapijt op de vloer en enorme kroonluchter verwelkomt je alsof je een echt kasteel betreedt. Je zou niet raar opkijken als een ridder en jonkvrouw de houten trap met rode loper af zouden komen om je te verwelkomen. De grote dinerzaal met ouderwetse openhaard doet je denken dat je in een tijdmachine bent gestapt.

Moderne keuken

Toch brengt één stap in de keuken je weer terug naar onze eigen tijd. Je kunt hier namelijk gewoon je eitje anno 2018 bakken op een inductieplaat. Hoewel er hier en daar aan smaak te twisten valt (zie groene badkamer), smullen we wel van de gouden kranen en marmeren wasbakken. 

Lees ook: FUN-da: Waan jezelf een hertogin in dit poepchique landhuis van 2,7 miljoen

Enorm landgoed

En heb je het uitzicht al gezien? Het landgoed beslaat bijna 6000m2 van de Wassenaarse bossen. Kortom, genoeg ruimte om riddertje te spelen in de achtertuin. Wel zouden we even een tuinman in de arm nemen, want het perfect aangelegde gazon met tuin behoeft wel enige liefde en expertise. Maar ach, als je 3,8 miljoen kunt ophoesten kan een tuinman er ook nog wel bij, nietwaar?

Via deze link kun je het hele kasteel bewonderen.

Scoor je interieur extra voordelig met de Musthaves kortingscode!

Foto's: Funda