Waarom shutters de nieuwe gordijnen zijn

Wonen door Commerciële Redactie Ze.nl

Gordijnen zijn altijd gedoe. Alleen al het passen en meten is een rotklusje. En dan hebben we het nog niet eens over het ophangen van die zware lappen stof. Nee, gordijnen zijn ondingen. Een IKEA-kast in je eentje in elkaar zetten is in vergelijking appeltje-eitje. Ben je het hier volkomen mee eens en zoek je een andere oplossing? Wat dacht je van shutters... Wij zetten de voordelen even voor je op een rijtje.

shutters

1. Het staat prachtig!

Natuurlijk, over smaak valt te twisten maar hoe kun je shutters nou niet mooi vinden? Shutters, of ze nu in het wit, zwart of een kleur ertussenin zijn, stralen een serene rust uit en dat is precies wat je wilt van jouw thuis, toch? Bovendien staat het súperromantisch in de slaapkamer of badkamer. Je kunt ze in alle mogelijke kleuren bestellen waardoor ze altijd een harmonieus geheel worden met je interieur. Je ruimte oogt een stuk ruimer en strakker met dank aan shutters. Waarom? Er hangen namelijk geen losse textielen op de grond of in de venterbank. Ook bij schuine ramen is deze zonnewering ideaal: ze kunnen gemakkelijk op maat gemaakt worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chelsea Design Quarter (@chelseadesignquarter) op

2. Het is lichtgewicht

Gordijnen, vooral verduisterende varianten, zijn behoorlijk zwaar. Het open- en dichtdoen moet heel precies gebeuren. Wie heeft daar nou zin in met een slaperig hoofd? Bovendien blijft er altijd dat ene stukje dat net niet genoeg aansluit waardoor je altijd een kiertje houdt. Irritant! Dat probleem heb je niet met op maat gemaakte shutters.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door J e n n i f e r (@the_house_that_jen_built) op

3. Geen of weinig inkijk

Shutters zorgen voor de perfecte combinatie van beperkte inkijk en toch genoeg licht in huis. Gordijnen moeten óf open óf dicht. De luiken kun je per stuk afstellen naar hoeveel licht jij in de ruimte wilt. Zo ligt de keuze volledig bij jezelf: ideaal als je behoefte hebt aan privacy maar niet in het schemer wil zitten. Als je ze helemaal openklapt, geeft het ook nog eens een heel mooi landelijk effect.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shutterkoning (@shutterkoning_benelux) op

4. Makkelijk schoon te maken

Gordijnen wassen, hoeveel mensen doen dat nou daadwerkelijk? Het afhalen, wassen en droger kost enorm veel tijd. En tja, buren kunnen een paar dagen lang bij je naar binnenkijken. Kortom: het is een hoop gedoe. Shutters hoef je niet te demonteren voor een schoonmaakbeurt. Je kunt ze gemakkelijk stofvrij maken met een ragebol en schoonmaken met een vochtige doek. Bovendien heb je geen last van stofwolken die gordijnen vaak aantrekken. 

Nog een voordeel voor diereneigenaren: katten of honden klimmen niet in shutters, wel in gordijnen! Dat scheelt een hele hoop lelijke, kleine gaatjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BlindsOnline.com.au (@blindsonline) op

5. Er is veel keuze

Bij het woord shutters denken de meeste mensen aan hout voor hun kozijn. Inderdaad, hout is het meest gebruikte materiaal voor shutters. Er zijn verschillende houtsoorten zijn en verschillende kwaliteiten. Voor elke stijl en voor elke portomonnee een. Neem een kijkje bij Shutterkoning: de specialist in de Benelux op het gebied van shutters kopen. Je vindt er alle informatie en acties over shutters voor jouw woning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shutterkoning (@shutterkoning_benelux) op

Lees ook: Say what? Er bestaan roze kamerplanten en je wilt ze hebben