Say what? Er bestaan roze kamerplanten en je wilt ze hebben

Wonen door Laura

Een huis vol groen, maar mag er volgens jou nog wat meer kleur in huis komen? Of beter gezegd: een andere kleur? Goed nieuws! De roze kamerplant is de trend van 2019. 

roze kamerplant

Roze plant 

Bij The Plant Corner in Antwerpen spreken ze van een heuse hype. “We krijgen veel mensen over de vloer die graag een roze plant willen. Ze zijn een normale groene plant beu en willen wat meer kleur in huis.”

Een compleet roze blad of alleen roze nerven: de pink plant komt in vele vormen. Wil jij er ook één scoren voor je plantencollectie? Ga voor de ficus elastica belize, een maranta fascinator of de calathea triostar. De planten zijn niet genetisch gemanipuleerd, maar hebben hun vrolijke kleurtje gewoon van moeder natuur gekregen. De ficus elastica belize wordt zelfs rozer als die meer licht krijgt.

Roze vingers

Wel gek op (roze) planten, maar geen groene vingers? Je hebt geluk, want deze kleurrijke planten zijn vrij low maintenance. De ficus elastica belize en maranta fascinator hebben maar één keer per week water nodig en de calathea triostar twee keer per week.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Corrie Beth Hogg (@corriebethmakes) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door catchthatplant (@catchthatplant) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cube House Jungle 🌿 (@cubehousejungle) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leafy & Lovely (@leafyandlovely) op

Lees ook: Vetplantjes verzorgen: zo doe je dat