5 manieren om je interieur persoonlijker te maken

Wonen door Fleur

Je bent heus wel blij met je stek, maar de ruimtes zijn meer ‘woonwinkel’ dan ‘jou’. Dit terwijl je je het liefst zo snel mogelijk écht thuisvoelt. Met de volgende tips maak je je huis in een handomdraai persoonlijker!

Iedere keer als je thuiskomt, ben je blij als je de deur achter je dicht kunt trekken. Maar toch... tóch kan het allemaal wel wat warmer, wat persoonlijker, die inrichting van je. Hoe pak je dat alleen aan zonder dat het je ook meteen klauwen geld kost? 

 

Foto's

Het goedkoopste middel om je huiskamer direct persoonlijker te maken: foto’s neerzetten of ophangen. Het leuke? Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt er natuurlijk voor kiezen hier en daar een fotolijstje neer te zetten, maar een wand vol foto’s in verschillende lijstjes heeft ook zijn charmes. Je kunt hierbij ook met de lijsten spelen: het is mooi als je kiekje precies in een lijst past, maar een foto ophangen en er een te grote lijst omheen hangen, kan ook mooi zijn.

Aandenkens

Op reis geweest? Festival bezocht? Kaartjes waar wat nostalgie aan kleeft in je bezit? Stop je herinneringen niet in een doos op zolder, maar selecteer de mooiste en stal ze uit of hang ze op. Het maakt die kale muur meteen jouw muur. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je huis meteen verandert in een uitdragerij, maar een bedoeld rommeltje op die kast, tafel of aan een bepaald deel van je muur, kan juist heel mooi staan.  

Kringloop

Wie op zoek is naar iets wat weinig andere mensen hebben én niet zo veel budget heeft, moet absoluut naar de kringloop. Van mooie stoelen tot oude serviezen en van jaren 70-bank tot mooi-van-lelijkheid-schilderij, je vindt er alles wat je je kunt bedenken. Haal je iets van de kringloop en is het product nog niet helemaal naar jouw smaak, dan kun je het makkelijk pimpen en het je dus helemaal eigen maken.  


Ombouwen
Geen geld, wel veel spullen? Kijk of je iets, bijvoorbeeld die ene stoel, kunt ombouwen tot iets moois. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoel als handdoekenrek voor in je badkamer? Of een kastje van dat oude bijzettafeltje? Je gebruikt dan wel spullen die je ooit gekocht hebt, maar maakt er wel zélf een nieuw, gaaf object van. Homemade stuff: hoe persoonlijk wil je het hebben? 

Zelf maken

Iets zelf maken lijkt misschien op oude spullen ombouwen, maar het kan wel degelijk verschillen. Je kunt ook from scratch iets totaal veranderen. Je muur pimpen? Het kan heel eenvoudig met een rol washitape en een door jouzelf bedacht patroon. Een kaarsenhouder nodig? Wees creatief: wat kun je allemaal gebruiken om een houder in elkaar te flansen? Je kunt natuurlijk gebruikmaken van Pinterest om inspiratie op te doen, maar ook, en dat is het leukst, gewoon vertrouwen op je eigen creativiteit. Hoe meer er uit jezelf komt, hoe persoonlijker je huis wordt!

Hoe heb jij je huis persoonlijker gemaakt?