Eitje gekookt? Geef het water aan je planten

Wonen door Chloe

Begin jij je dag graag met een vers gekookt eitje? Dan spoel je daarna waarschijnlijk het water door de gootsteen. Niet zo gek, want wat moet je er anders mee?

Nou, je planten water geven bijvoorbeeld. Dit zou namelijk ontzettend goed zijn voor je planten. Hoe dat precies zit leggen wij je hier uit.

Water van je gekookte ei

Oké, dit water is dus goed om aan je planten te geven, maar waarom dan? Dat zit zo. Een eierschaal bevat calcium en tijdens het koken van een ei komt dit terecht in het water. Het water zal dus veel meer calcium bevatten dan het kraanwater dat je normaal gebruikt. En laten planten nou gek zijn op calcium. Hierdoor blijft hun PH-waarde namelijk goed op pijl. Geen dure plantenvoeding dus meer nodig, maar gewoon het water uit de pan. Wel eerst even laten afkoelen natuurlijk.

Voedingsstoffen

Planten hebben net als wij voedingsstoffen nodig om te kunnen overleven. Dit kunnen ze niet enkel uit kraanwater halen. Daarom kan je je plant bijvoeden met plantenvoeding. Deze potjes kunnen echter best prijzig zijn. Met het water van een gekookt ei kom je in ieder geval dus al een heel eind. Vooral als je geen groene vingers hebt is dit dus zeker de moeite waard om even uit te proberen.

Hard gekookt eitje

Wil je je plant dus voorzien van extra voedingsstoffen? Neem dan iedere ochtend een lekker eitje als ontbijt. Hoe langer je het ei kookt, hoe meer calcium er in het water terecht zal komen. Een hard gekookt eitje eten is dus nog beter voor je planten. Nou hoef je natuurlijk niet dagelijks een ei te koken, want zo vaak hebben je planten ook geen water nodig hebben. Bewaar het gekookte water bijvoorbeeld in een oude frisdrank fles tot het tijd is om je planten te wateren.