5 dingen die we verkeerd eten

Eten door Kimberly
Eten. Als je het aan ons vraagt, is het één van onze favoriete bezigheden. Maar, wist je dat we met alledaags eten finaal de mist in kunnen gaan? We eten sommige dingen namelijk verkeerd. Verkeerd?! Jup, wij leggen het je uit.

Van chocolade cravings tot het bikkelen van broodjes met veel mayo. We love it. Maar, wat we nog niet wisten is dat we sommige alledaagse producten verkeerd kunnen eten. Een ei bijvoorbeeld. Dat, en nog meer dagelijkse voedingswaren die we verkeerd eten, hebben we hieronder uitgelegd.

Ei, ei, ei en we zijn zo blij 

Een eitje pellen lijkt zo simpel maar blijkt in de praktijk nog best een hele klus. Je kent het wel: een loeiheet ei wat je stukje voor stukje moet pellen en ik worst case blijft er (bijna) niks meer van je eitje over.  

De oplossing: pel een stukje van de onder- en bovenkant en blaas vervolgens aan één van de kanten het ei uit zijn schil. Plop! Binnen no time heb je een lekker, gepeld eitje.


Appeltje voor de dorst

Een appeltje voor de dagelijkse vitamientjes, is prima! Maar, wellicht zal je de volgende keer je appel anders eten. Want die bijbehorende dagelijkse struggles met dat verdomde klokhuis zijn niet echt een pretje.

De oplossing: begin in plaats van in het midden, aan de onderkant met eten. Hierdoor voorkom je plakhanden en verspilling van de appel. 

Kippenvleugeltjes 

Hmm, smullen hoor, zo’n kippenvleugeltje. Maar het eten is echter wat minder charmant. Bovendien gooien we soms delen van het vlees weg. Zonde! Dit komt omdat het vlees tussen de botjes ‘vast komt te zitten’. Bestaat er een betere manier om dit te eten? Ja! Haal het stukje kraakbeen bij het bredere gedeelte van kippenvleugeltje weg. Vervolgens verwijder je het kleine en het grote botje. Nu er niks oneetbaars meer te bekennen is, kun je zonder verspilling en knoeien eten. Succes gegarandeerd.  


Van een aap kun je het leren 

Een banaan schillen lukt soms zo 1,2,3 nog niet. Óf je nagel is niet lang genoeg om een beginnetje te maken, óf de banaan wil gewoon niet meewerken. Argh! Gevolg: een stukje doorgekrenkt, verlept bovenkantje banaan. De oplossing is echter simpel: kijk hoe apen bananen schillen! Begin aan de ‘onderkant’ (het bruine puntje) met schillen. Dit doe je door het puntje eerst dicht te knijpen, en dan uit elkaar te trekken. Dit voorkomt moeilijkheden en ook de banaan blijft bespaard. Van een aap kun je het leren!

(Rups)mandarijn

Vandaag is oranje, de kleur van jouw vingers... Uh liever niet. Er is een betere manier om je mandarijn te schillen, namelijk op de zogenaamde ‘rupsmanier’. Snijd (of pel) zowel de onder- als bovenkant, zodat de zijkanten nog ‘bedekt’ zijn met de schil. Vervolgens breek je (in de lengte) de mandarijn door tweeën en maak je er een ‘reep’ mandarijntjes van. Resultaat: de rupsmandarijn.


Ken jij nog meer trucks om iets op de 'goede' manier te eten?