Lifestyle / Media
Media

De leukste films om met Oud & Nieuw te kijken

Geen zin om de Oudejaarsconference of de Top 2000 (kom op, dat wordt toch weer Bohemian Rapsody) te kijken? Meer zin in een film? Wij zetten de leukste films voor oudjaarsdag op een rijtje. Oliebol en champie erbij, enjoy!

Lees ook: Even wat anders: 5 alternatieven op gourmetten

Bridget Jones' Diary

Alle Bridget-films zijn heerlijk, maar vooral de eerste is een typische oud en nieuw-film. Weet je nog... de new years resolutions?

Poseidon

Zin in een spannende film? In Poseidon viert rijkelui oud en nieuw op een enorm cruiseschip. Voel je 'm al aankomen? Het schip wordt gekapseisd door een enorme golf en dreigt binnen uren kopje onder te gaan. Een groepje overlevenden moeten voor die tijd uit de boot zien te komen.

Love Actually

Wat ons betreft is Love Actually de beste kerstfilm, maar doet het ook prima als oud en nieuw-film. Je volgt de personages immers van kerst tot aan het nieuwe jaar. Nog één keertje dan?

Rough Night

The Hangover, maar dan met vrouwen. Zo staat Rough Night bekend. Het thema is deze film is niet oudsjaarsdag, maar dat mag de pret niet drukken. Het is namelijk een topfilm om te kijken met vriendinnen voordat je een oud en nieuw-feestje pakt..

New Year's Eve

Duidelijker dan deze titel kan het niet. New Year's Eve draait over de magie van Oudjaarsdag in The Big Apple. De makers hebben de kunst afgekeken bij Love Actually. In deze film volg je namelijk het lief en leed van verschillende stellen rond de laatste dag van het jaar in New York.

Sleepless in Seattle

Sam (Tom Hanks) droomt op oudjaarsavond over zijn overleden vrouw en Annie (Meg Ryan) is met haar vriend, waar ze niet mee hoort te zijn. Beiden proberen ze het oude jaar achter zich te laten zodat ze uiteindelijk bij elkaar komen.

Coming to America

Mocht je deze film nog niet kennen (shame on you): het gaat over de extreem verwende, Afrikaanse prins Akeem. Hij reist naar Amerika om daar 'undercover' zijn bride to be te vinden. Als je liever een komedie hebt dan een zoetsappige film is dit de perfecte keuze.

When Harry met Sally

Over classics gesproken. Deze romantische film met Meg Ryan en Billy Crystal heeft humor, romantiek en dat vleugje oud en nieuw-gevoel. 

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstfilms op Netflix uit 2019