Ongelofelijk: Deze acteur speelde bijna Jack in Titanic

Media door Laura

De Titanic heb je vast - wij in ieder geval wel - zo ontelbaar keer vaak gezien dat het onmogelijk is om je voor te stellen dat iemand anders dan Leonardo DiCaprio de rol van Jack had kunnen spelen. Toch is het zo. Kate Winslet herself onthulde tijdens een talkshow met welke andere inmiddels grote acteur ze auditie had gedaan voor Titanic. 

titanic jack andere acteur

Lees ook: 12 x Dit wist jij nog niet over Notting Hill

Nooit eerder verteld 

Je wilt het haast niet geloven omdat Leo geknipt was voor die rol, maar er waren dus meerdere opties voor de rol van Jack Dawson. In 2016 verklapte Paul Rudd (Mike van Friends) dat hij ooit auditie deed. Hij was niet de enige. Kate Winslet was in 2017 te gast bij de talkshow van Stephen Colbert en zei daar iets wat ze nooit eerder over Titanic had verteld. "Ik deed auditie met Matthew (McConaughey), is dat niet raar? Dat heb ik nog nooit in het openbaar gezegd. Het is waar en het was echt fantastisch."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eens of oneens? Titanic = de beste romantische film. 💑🌊⁠ #titanicmovie #roseandjack #romanticmovies #90smovies

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl) op

Op het nippertje

Sterker nog, het stond al 99 procent vast dat Matthew Jack zou gaan spelen. De filmproductiemaatschappij Paramount Pictures was helemaal voor de combinatie van Kate en Matthew, maar het was regisseur James Cameron die een andere visie had. Hij stond erop dat Leonardo DiCaprio de rol moest vertolken. En de rest is geschiedenis...  

Bekijk hier het interview met Kate Winslet

Lees ook: Dit zijn de 10 grappigste komedies die nu op Netflix staan

Beeld: Brunopress