Dit detail heb je gemist in Dead to Me

Media door Laura

De Netflix-serie Dead to me heeft alles: vriendschap, liefde, woede, doodslag, wraak, emancipatie en... wijn. Toch is er één ding dat we misten tijdens het eerste en tweede seizoen. Hoe ziet Jens overleden man er eigenlijk uit?

dead to me jens man

Lees ook: Pak je 'orange wine' erbij: er is nu een Dead to Me-drankspel

Dead to me: hoe ziet Jens overleden man eruit?

Nadat ik bij was gekomen van de shocking cliffhanger van seizoen 2, kwam ik tot een realisatie. Eigenlijk heb ik geen idee hoe Ted Harding - de overleden man van Jen - eruitziet. Op IMDb kon ik ook geen acteur vinden die de rol vertolkte. Wait a minute... hij is simpelweg nooit te zien in de serie! Hoewel er wel flashbacks zijn van de fatale avond waarin Jen met Ted ruziet, draait de camera nooit naar hem. In een andere scène zien we een deel van zijn dode lichaam, maar geen hoofd. Wel vangen we een glimp op van een ingelijste foto van Ted, maar ook dit geeft geen duidelijk beeld van Jens overleden man.

Waarom zien we hem nooit?

Hoewel Teds dood de start van de serie inluidt, hebben we geen idee hoe hij eruitziet. En dat was geen onbewuste keuze van de makers van Dead to Me. "We hebben er in de schrijfkamer uitgebreid over gesproken en we waren er al snel over eens dat we geen interesse hadden [in het verhaal van Ted, red.]", vertelt bedenker Liz Feldman. "Dit was een verhaal over Jen en Judy. Ik hoopte dat het publiek kon meeleven met Jen zonder Ted te hoeven zien. Hij is in het verleden en deze serie vindt vooral plaats in het heden."

Lees ook: Dead to Me seizoen 3: dit is wat we nu al weten