10 dingen waar je echt wel over mag klagen als je zwanger bent

Zwanger door Redactie Ze.nl

Hoe oneerlijk het ook is: de één fietst fluitend door haar zwangerschap heen, terwijl de ander elke ochtend kotsmisselijk boven de wc hangt. Verschil moet er wezen, zullen we maar zeggen. Veel mensen denken dat het heerlijk is om zwanger te zijn. Maar voor de meesten van ons is het keihard zwoegen. En plassen, véél plassen. Dit en nog tien legitieme klaagredenen lees je hieronder. 

Lees ook: Je zwangerschap per week: dit voel je en ervaar je!

1. Je blaas is zo groot als een pepernoot

Jep, als je hoogzwanger bent leef je zo ongeveer op het toilet. Doordat de baby en je spieren op je blaas drukken, bestaat er niet meer zoiets als je plas ophouden. Zodra er ook maar een druppeltje vocht in die blaas druppelt moet je asap op zoek naar een toilet voordat het regelrecht in je zwangerschapsonderbroek lekt.

2. Je geld verdampt als water

Denk maar niet dat je door die zwangerschap heen fietst zonder een geheel nieuwe garderobe te moeten aanschaffen. Een jeans en blouse waar die buik wél in past kost je een stevige duit en een paar maanden later kun je het weer opbergen. En denk maar niet dat je er als een fashionista bijloopt in een slobbertrui met dikke buik.

3. Je voelt je een walrus

Naast geld aan kleding uit te geven, heb je ook last van onbedwingbare vreetbuien waarbij je het liefst de hele supermarkt leeg koopt. Het is natuurlijk om aan te komen tijdens je zwangerschap, maar helaas hebben de meeste van ons de pech dat deze gewichtstoename een béétje uit de hand loopt.

via GIPHY

Lees ook: Sporten tijdens zwangerschap: wat mag wel en wat mag niet?

4. Je libido daalt tot beneden nul

Je hoort soms dat vrouwen in hitsige stoeipoezen veranderen zodra ze zwanger zijn. Ze zijn er vast, maar voor velen zijn die opgezwollen enkels, dikke buik vol striemen en gigantische gewichtstoename zodat je je een walrus voelt niet erg libidoverhogend. Fabeltje dus, sorry mannen. Bovendien staat die gigantische bowlingbal zelfs een vlugge knuffel tussen jou en je lief in de weg.

5. Iedereen zit aan je

Om de een of andere reden verander je als zwangere vrouw in een soort mascotte waar iedereen spontaan aan gaat zitten frunniken. Een liefkozende aai over je bolle buik behoort tot de orde van de dag en er is weinig begrip meer voor enige personal space.

6. Je hebt moodswings 

Iedere vrouw weet hoe het voelt om een onverklaarbare chagrijnigheidsaanval te hebben wanneer je ongesteld bent. Op zulke momenten kan iedereen maar beter uit je buurt blijven, voordat er gewonden gaan vallen. Zelf kun je ook niet zo goed verklaren waarom je je zo voelt - je bent gewoon boos, klaar. Nou, als je zwanger bent kun je moodswings XXL edition verwachten. Alleen dan kun je van boos naar verdrietig gaan in minder dan één seconde.

via GIPHY

Lees ook: In verwachting? Binnenkort is er een speciale clubavond voor zwangere vrouwen

7. Je verandert in een kind

Terwijl je een kind baart lijkt het wel alsof je zelf in eentje verandert. Je kan bijvoorbeeld je eigen veters niet meer strikken. Twee oplossingen: vraag hulp of je schaft schoenen met klittenband aan. Beide oplossingen nemen je mee terug in de tijd naar toen je een kleuter was. Top.

8. Geen wijn

Misschien wel het allerergste uit deze lijst: GEEN. WIJN. MEER. Dat een mens negen maanden zonder een heerlijke Sauvignon moet overleven getuigt maar weer dat de vrouw absoluut het sterkere geslacht is. Een man zou zichzelf allang aan wilgen gehangen hebben. En we doen er nog even een schepje bovenop: ook geen sushi meer. Hoe overléven mensen dit?!

9. Geen wijn

Hadden we al gezegd dat je geen wijn meer mag drinken?

10. GEEN WIJN!

Dus dat. En ook geen bier... Of andere alcohol.

via GIPHY

Lees ook: Wait... what? Dit zijn de raarste babynamen van 2017