Weekend DIY: zo maak je zelf een bruisbal

Ontspanning door Roos

Ben je ook gek op bruisballen in bad, maar vind je die luxe bruisballen uit de winkel veel te duur? Dan hebben wij goed nieuws, je kunt ze namelijk ook gewoon thuis maken! Zorg dat je alle ingrediënten in huis haalt en dan is het heel simpel. Zo creëer je van je eigen badkamer een luxe spa. 

Dit is wat je nodig hebt:

  • 200 gram citroenzuur in poedervorm
  • 200 gram zuiveringszout
  • 100 gram maïsmeel
  • Voedingskleurstof (kleur kun je zelf kiezen)
  • Essentiële oliën

Stap 1: Het mengsel

Met het citroenzuurpoeder, zuiveringszout en maïsmeel in een grote kom. Gebruik een mixer of doe het gewoon met je handen. Nadat je deze droge ingrediënten goed door elkaar hebt gehusseld roer je er Epomzout doorheen. 

Lees ook: Badderen in stijl: dit zijn de mooiste badkuipen ooit

Stap 2: Voeg essentiële oliën en voedingskleurstof toe

Wanneer je het mengsel eenvoudig met je handen kunt kneden, voeg je de essentiële oliën en voedingskleurstof toe. Kies zelf hoeveel je toevoegt. Hiermee kun je eindloos variëren. Leef je lekker uit op de verschillende soorten geuren en kleuren.

Stap 3: Druk het mengsel in de vormpjes

gebruik ronde vormpjes en duw het mengsel erin. Flink hard duwen, want zo voorkom je dat de ballen direct uit elkaar vallen, wanneer je ze uit de vorm haalt.

Stap 4: Laat de bruisballen drogen

Laat de bruisballen minstens 24 uur in de vormpjes liggen om te drogen. Leg ze op een koele en droge plek neer, waar het niet vochtig kan worden. Wanneer de bruisballen na 24 uur nog een beetje vochtig aanvoelen, haal ze uit de vormpjes en laat ze aan de lucht drogen.

Stap 5: Genieten!

Pfoe, na dit harde werken zul je wel zin gekregen hebben in een heerlijke badsessie met you, yourself and you. Groot gelijk, je hebt het dik verdiend! Wil je ze nog even bewaren? Berg ze dan op in een luchtdichte doos of bak. Zorg ervoor dat er geen water of vocht bij kan komen, anders bruisen ze al de pan uit voordat je ze uberhaupt in bad kunt gooien. 

Zie het hele proces nogmaals stapsgewijs de video hieronder. In de video halen ze de bruisballen direct weer uit het filmpje. Om breken te voorkomen raden wij aan ze te laten drogen in de vorm. 

Lees ook: 3 x tips om je gezicht écht goed te reinigen