Zien: Penoza-acteurs maken hilarische instructievideo voor reanimatie

Media door Roos

Hoe zorg je ervoor dat je een cursus reanimeren leuk en leerzaam maakt? Laat dat maar aan Carmen en Berry uit de hitserie Penoza over. In samenwerking met het Rode Kruis maakten acteurs Monic Hendrickx en Loek Peters een hilarische video om mensen bewuster te maken met reanimatie.

In het filmpje is te zien hoe Barry en Carmen iemand martelen om hem informatie te ontfutselen. Als Carmen hem per ongeluk bewusteloos slaat terwijl hij nog niets heeft gezegd, zit er niets anders op dan hun slachtoffer te reanimeren. En dat doen ze op een wel hele grappige manier.

Mensen aansporen

Met de campagne wil het Rode Kruis mensen aansporen om te handelen als een ander persoon in hun bijzijn een hartstilstand krijgt. De bereidheid om een onbekende te reanimeren is volgens het Rode Kruis "alarmerend laag.” En dat terwijl de overlevingskans van een slachtoffer met bijna 50 procent stijgt wanneer hij binnen zes minuten gereanimeerd wordt, al dan niet in combinatie met het gebruik van een AED, een automatische defibrillator. Ook Carmen en Berry gebruiken een AED in het filmpje. 

Bekijk de video hieronder.

Lees ook: Stormvloed aan kritiek op EO om programma 40 Dagen Zonder Seks